Інтерв'ю

«Сподіваюся здобути ліцензію на Олімпіаду»: чернівецький легкоатлет Еміль Ібрагімов став срібним на чемпіонаті України

Спортсмен розповів про повернення до змагань після карантинної перерви.

Чернівецький легкоатлет Еміль Ібрагімов став срібним призером командного чемпіонату України, що відбувся в Луцьку. Він показав другий результат на дистанції 100 метрів, пробігши її за 10:51.

«Шпальта» поспілкувалася зі спорсменом та поцікавилася, як він переніс карантинну перерву, що допомагає нашим легкоатлетам достойно представляти Буковину, тренуючись у поганих умовах і чи виступить Еміль на Олімпійських Іграх.

Як вам далася карантинна перерва? Чи встигли засумувати за стартами?

Засумував за змаганнями і за емоціями від цього. Наразі встиг провести кілька стартів. Перший — на чемпіонаті світу, який 1-2 травня проходив у Польщі. Після нього одразу поїхав до Вінниці, де також мав змогу виступити на змаганнях. Ну і, зрештою, командний чемпіонат у Луцьку.

Це були гарні нагоди випробувати себе, перевірити, як пройшов тренувальний процес і в який результат це вилилося.

Вважаю, що підготовка була ефективною. Збірна надала всі умови для тренувального процесу, щоби показати гарний результат. Отже, початок новому сезону покладений. Рухаємося далі.

Чи заважали ушкодження або травми у підготовці?

У перший день змагань гарно показав себе на дистанції 100 метрів, посівши друге місце. На жаль, другий день виявився не настільки вдалим. Травмована нога дещо завадила бігти. Але думаю, що нічого серйозного немає — за кілька днів усе буде добре.

Наші спортсмени гарно виступили на чемпіонаті. Ви мали нагоду нормально підготуватися як член збірної України. У нас погані умови для тренувань легкоатлетів. Як наші представники «Королеви спорту» зараз готуються та показують гарні результати?

Це серйозна проблема. У Чернівецькій області спортсмени займаються у спартанських умовах. Добре, що бодай кілька наших спортсменів, котрі виступають на високому рівні, мають змогу поїхати на збори. Але для решти наших легкоатлетів хотілося б кращих умов. Особливо в зимовий період. Взимку нам взагалі немає де тренуватись.

Вдячні директору стадіону, який дає змогу тренуватись під стадіоном у так званій «трубі». Але все ж таки хотілось би більшого. Зараз в Україні тенденція – будують стадіони. Маємо надію, що і в нас спортивну інфраструктуру зроблять кращою.

Ми тренуємося в таких умовах, і виїжджаємо на чемпіонати країни, Європи, світу та достойно себе показуємо. А що було б, якби умови були ще кращими? Звичайно, результати були б потужнішими.

Такі результати наших легкоатлетів дають сподівання на те, що процес створення кращих умов може пришвидшитись?

Дуже на це сподіваємося. Тому й показуємо високі результати, докладаємо всіх зусиль, щоби «верхівка» побачила, що ми є перспективними і для нас варто створювати належні умови. І це лише сприятиме подальшому розвитку спорту в Чернівцях.

У нас говорили про плани збудувати палац спорту. Маю надію, що вони не забудуть про легку атлетику.

Який у вас наступний старт і коли плануєте розпочинати до нього підготовку?

Готуємося до командного чемпіонату Європи, який відбудеться 29 травня в Польщі. На початку червня будуть закордонні старти, зокрема в Туреччині. Там, як і на європейській першості, будемо намагатися здобути ліцензію на Олімпійські ігри. Сподіваюся, що все вийде і вдасться поїхати на Олімпіаду в Токіо.

Коментарі