Новини

Відновлення церкви ЧНУ – перше у рейтингу проєктів «Великої реставрації»

Крім ЧНУ, до рейтингу потрапили три реставраційні проєкти у Хотинській фортеці — вони на 43, 66 та 67 місцях.

Відновлення Семінарської церкви Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – перше у рейтингу проєктів «Великої реставрації». Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної держадміністрації з посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики України.

Об’єкт із Буковини набрав найбільше балів із 209 заявок, які розглянула експертна група.

Відбір проєктів провела експертна група (радою) шляхом оцінювання кожного з них та подальшого формування їх рейтингу. Об’єкти обрані по всій території України.

Загалом до програми входять 109 проєктів. Їх перелік сформований з урахуванням рейтингу та із зазначенням набраних балів.

Вам буде цікаво: Церква університету і стіни замку. Цьогоріч відреставрують ЧНУ та Хотинську фортецю

До речі, крім ЧНУ, до рейтингу потрапили три реставраційні проєкти у Хотинській фортеці — вони на 43, 66 та 67 місцях.

«”Велика реставрація” виходить на новий етап. Це вагомий крок до порятунку і збереження нашої спадщини. Адже вона — невід’ємна частина нашої ідентичности, історії та нас самих», – зазначив Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Наразі ще немає повідомлення із затвердженим переліком об’єктів із переліку, які, відповідно до рекомендації експертної групи, будуть першочергово реалізовані в рамках «Великої реставрації». Відповідний наказ найближчим часом обіцяють опублікувати на офіційному сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

Раніше ми писали, що церкву ЧНУ відреставрують цього року: наразі університет шукає підрядника.

 

Коментарі