Новини

Чернівецький театр «ТЕМП» отримав нагороди на міжнародному фестивалі у Кракові

Актори представили на фестивалі виставу «Психоз 4:43», в якій піднімається тема самогубства. 

фото Василя Салиги

Чернівецький народний театр «ТЕМП» взяв участь у VIII Міжнародному фестивалі українського театру «Схід-Захід» у Кракові і здобув там декілька нагород.

Фестиваль у Польщі тривав з 18 по 26 квітня. Через пандемію він проходив в онлайн-форматі.

Чернівецький театр представив на фестивалі виставу «Психоз 4:48» за Сарою Кейн.

Журі гідно оцінило виставу і відзначили її двома нагородами: Аліну Маслюк у номінації «Краща головна жіноча роль» та спеціальною відзнакою у номінації «За актуальну соціальну тематику».

Як розповіла у коментарі «Шпальті» режисерка театру Марта Шумілова-Лисякова, вистава піднімає тематику самогубства. Їх тішить, що гостра соціальна тема, яку вони показали на сцені, була визнана на Міжнародному фестивалі.

«Театр отримав схвальні та дуже цінні відгуки про високий рівень акторської гри, про виховання молоді, про підняття такої гострої теми, про сміливість працювати з таким надскладним матеріалом, про режисерську групу та й про саму виставу. Наш театр працює завжди з новими матеріалама, жанрами, стилями. Ми піднімаємо своїми виставами завжди гострі, соціальні питання, на які у нас не хочуть акцентувати. А в Європі це норма. Там театр задля діалогу з суспільством, задля підняття та вирішення проблем, питань, ситуацій. Тому саме ця вистава «Психоз 4:48» здобула там визнання, повагу за сенс, тему та ідею», — зауважила режисерка.

Нагадаємо, народний театр «ТЕМП» знімав у Чернівцях фільм про Пауля Целана.

 

Коментарі