Афіша

У Чернівцях відбудеться найбільший медичний форум юних науковців

BIMCO — найбільший в Україні та Східній Європі медичний конгрес студентів і молодих учених. 

Фото National Cancer Institute, unsplash.com

Завтра, 6 квітня, у Буковинському державному медичному університеті розпочнеться VIII Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес студентів та молодих учених BIMCO 2021 ONLINE.

Як повідомила «Шпальті» співголова оргкомітету BIMCO Олена Тюлєнєва, через пандемію конгрес відбудеться в онлайн-форматі.

«Цьогоріч у конгресі візьмуть участь 1585 юних науковців з 51 країни. За результатами роботи конгресу вийде збірник матеріалів «BIMCO Journal». Він буде містити 522 тези», — зазначила Олена Тюлєнєва.

Також вона розповіла, що BIMCO — найбільший в Україні та Східній Європі медичний конгрес студентів та молодих вчених.

Вам буде цікавоЧим щеплять дітей в Україні, про виробників та де вакцинуватися у Чернівцях

Під час заходу проведуть лекції провідні світові вчені. Зокрема професор та експрезидент Секції невідкладної медицини Великобританії Зульфіквар Мірза, професор та керівник Департаменту нейродегенерації та реставративних досліджень Геттінгенського медичного університету Dr. Tiago Fleming Outeiro (Німеччина). А також професор Mohammad A. Kamal з Австралії.

Упродовж трьох днів у онлайн-режимі працюватимуть 8 секцій конгресу: «Фундаментальні науки», «Внутрішні хвороби», «COVID-19», «Акушерство та гінекологія», «Педіатрія», «Хірургічні хвороби», «Стоматологія» та постерна секція.

Цьогоріч у програмі конгресу нововведення — BIMCO Science Fair (науковий ярмарок). Міжнародні партнери BIMCO ділитимуться з глядачами інформацією про свої конгреси та інформаційні платформи.

Ще однією новинкою заходу є мінілекції, які проводитимуть у перервах між секційними засіданнями. Для учасників секції «Фундаментальні науки» спікером буде старший науковий співробітник німецького центру нейродегенеративних захворювань Dr. Cemil Kerimoglu.

На секції «Акушерства та гінекології» з лекцією виступить Dr. Corina Illiadi-Tulbure з Молдови. Для «Стоматології» лекцію проведе Dr. Adrian Zgrincea (Молдова). Для секції «COVID-19» виступить Marina Haque (США). Учасники «Хірургічних хвороб» слухатимуть лекцію спікера з Йорданії Osama Al-Odat. А для секції «Педіатрія» виступить Yeva Margaryan (Вірменія).

На третій день форуму всі учасники конгресу матимуть змогу долучитися до воркшопу від команди AMBOSS. Вони спеціалізуються на підготовці до іспитів IFOM та USMLE. Представники цієї платформи поділяться лайфхаками та поспілкуються з учасниками конгресу про навчання у медичних вишах.

Нагадаємо, у чернівецьких медичних закладах встановлюють таблички зі шрифтом Брайля.

Коментарі