Новини

У Чернівецьких медичних закладах встановлюють таблички зі шрифтом Брайля

Таблички повинні встановити до 1 квітня в усіх медичних закладах, які мають контракти з НСЗУ.


У Чернівецьких медичних закладах встановлюють таблички зі шрифтом Брайля. Тепер ці заклади стануть доступними для людей з вадами зору. Такі таблички раніше були лише на входах закладів, а невдовзі стануть обов’язкові і безпосередньо у закладі.

Як повідомила «Шпальті» заступниця начальника управління забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я ЧМР Галина Бовкун, такі таблички мають бути у всіх медичних закладах, які мають контракти з НСЗУ та соціальних. 

«Раніше такі таблички були потрібні на вході у заклади. Тепер за умовами контрактування з НСЗУ — такі таблички обов’язкові і безпосередньо у закладі. Це вимоги для людей з обмеженими можливостями», — зазначила Галина Бовкун.

Зараз за умовами контрактування такі таблички мають з’явитися на поверхах та біля сходів у доступному місці. Якщо раніше люди з інвалідністю заходили в лікарню із супроводом, тепер зможуть пересуватися по лікарнею самостійно.

«Це повинні виконати до 1 квітня. Національна служба здоров’я буде перевіряти. Якщо умову не виконають, навряд чи НСЗУ заключить угоду з таким закладом. Це стосується усіх умов доступности для людей з інвалідністю», — зазначила Галина Бовкун.

На табличці зображено різні слова (вихід, вхід, кнопка виклику тощо) виконані спеціальними випуклими крапками, щоб тактильно людина, яка не бачить, змогла «прочитати» інформацію.

Наразі нам відомо, що таблички Брайля встановили у дитячій поліклініці, поліклініці №2, та №3.

Раніше ми писали про те, що у Чернівцях на провулку Ентузіастів облаштують маршрут для незрячих.

Фото Володимира Гуцула

 

Коментарі