Новини

На провулку Ентузіастів облаштують маршрут для незрячих

Але у якому році, поки ніхто не знає. Все залежить від фінансування.

На провулку Ентузіастів, у районі Чернівецького товариства сліпих, з’явиться маршрут із тактильною плиткою. Таку інформацію ще у листопаді 2018 року озвучив директор Департаменту ЖКГ Володимир Бешлей. Тоді разом із представниками організації та депутатом Андрієм Брязкалом вони оглянули проблемні ділянки маршруту.

Однак за рік роботи на маршруті так і не провели. На інформаційний запит, чому досі не розробили проєкт зі встановлення тактильної плитки і які причини перешкоджали реалізації запланованого, ми отримали таку відповідь:

«Департаментом житлово-комунального господарства міської ради планується до кінця поточного року замовити проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт міжбудинкового проїзду на вул. Головній, 188 (гуртожиток УВО УТОС) до вул. Головної, з влаштуванням маршруту тактильною плиткою в місці компактного проживання чернівчан з вадами зору. В цьому році, через обмежене фінансування, кошти на виконання робіт не передбачені».

Читайте також: «Про нас забула влада». Як у Чернівцях працюють люди з порушенням зору

На запитання, коли (якого місяця та року) провулок Ентузіастів облаштують тактильною плиткою, Департамент ЖКГ відповідає: «Можливість виконання робіт з капітального ремонту міжбудинкового проїзду на вул. Головній, 188 до вул. Головної, з влаштуванням маршруту тактильною плиткою розглядатиметься в наступному році при наявності фінансування з міського бюджету на даний об’єкт».

Про те, чи планують проведення інших робіт із впровадження доступности для людей із порушенням зору, зазначають:

«У затвердженій Програмі будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів житлово-комунального господарства в м. Чернівцях на 2019-2021 роки «Комфортне місто» передбачено:

  •  капітальний ремонт зупинок громадського транспорту на вул. Головній, 200 та 235, з облаштуванням тактильною плиткою підходів до зупинок;
  • капітальний ремонт зупинок громадського транспорту на вул. В.Комарова, 2 та 3 з облаштуванням тактильною плиткою підходів до зупинок;
  • капітальний ремонт тротуару на провулку Ентузіастів, де розташоване Чернівецьке УВО УТОС, з облаштуванням тактильною плиткою».

 

Альона Чорна

Коментарі