Офтоп

Британський художник продав найбільшу в світі картину на аукціоні та віддав усі кошти на благодійність

На створення картини площею 1600 квадратних метрів у бенкетному залі зачиненого на період карантину готелю у Дубаї Саші Джефрі знадобилося вісім місяців. 

Фото Getty Images

 

Оригінальний матеріал BBC

Британський художник Саша Джефрі створив найбільшу картину у світі та продав її за $62 мільйони. Усі виручені кошти митець передасть на благодійність. На створення картини площею 1600 квадратних метрів у бенкетному залі зачиненого на період карантину готелю у Дубаї Джефрі знадобилося вісім місяців.

Художник планував розділити картину на 70 частин, кожну з яких продати окремо. Але французький бізнесмен Андре Абдун викупив усю роботу. Ця картина стала однією з найдорожчих, коли-небудь проданих на аукціоні живим художником.

За словами Джефрі, всі гроші будуть розподілені між фондами Dubai Cares, Unicef, Unescoand the Global Gift Foundation для допомоги дітям із неблагополучних сімей у Бразилії, Індії, Індонезії та Південній Африці.

Getty Images

44-річний художник із Лондона сподівався продати картину за $30 мільйонів, але був надзвичайно радий, що йому вдалося подвоїти цю суму.

«Я був невимовно вражений тим, що сталося – продати одну картину за один вечір за таку суму грошей», − сказав Джефрі.

Розпочинаючи свою роботу, митець звернувся до дітей з усього світу з проханням надіслати йому їхні картини, що зображали б почуття, які вони переживали під час пандемії. Він отримав відповіді зі 140 країн. Саме вони надихали його під час створення картини.

У процесі роботи Джефрі знадобилася екстрена операція на хребті. Окрім того, він також отримав травми тазу та стоп, оскільки працював у дуже незручному положенні тіла.

Джефрі та Абдун вирішили разом створити фонд для того, щоб допомагати наступному поколінню шукати натхнення у мистецтві.

 

Коментарі