Новини

«Зможемо зекономити 2,2 мільйона гривень»: що дасть об’єднання ЖРЕПів

Начальника новостворене комунальне підприємство «Містосервіс» ще не має. У міській раді розглядають потенційних кандидатів.

Створення комунального підприємства «Містосервіс» було одним із головних питань на сесії міської ради. Проєкт цього рішення передбачає об’єднання ЖРЕПів № 4, 5, 6, 9, 11, 14 та 17 у єдину структуру.

І вчора, 30 березня, на сесії міськради проголосували за статут для цього новоствореного комунального підприємства.

Як сказав «Шпальті» заступник міського голови Чернівців Василь Зазуляк, поки начальника «Містосервісу» не призначили. У міській раді розглядають потенційних кандидатів. Імена не розголошують. 

«Упродовж декількох років не функціонували три ЖРЕПи — вони існували лише на папері. А зараз ми провели оптимізацію. Зауважу, що завдяки цьому зможемо зекономити 2,2 мільйона гривень. Це лише управлінське підприємство, яке зможе брати участь у тендерах на прибирання міста. Цілком можливо, що воно також буде утримувати, наприклад, спортивні майданчики», — каже Василь Зазуляк.

Читайте також: Про прибирання, дороги та сміття у Чернівцях. Інтерв’ю з новим директором Департаменту ЖКГ Григорієм Прохоренком

Чи отримуватиме Містосервіс фінансування з міського бюджету? Заступник міського голови каже, що підприємство повинно заробляти самотужки.

Крім того, про скорочення працівників не йдеться:

«Майбутній менеджер має заробляти кошти, тому й підприємство повинно самостійно заробити. Кількість працівників скорочувати не будуть. Навпаки — за рахунок економії коштів, тих 2,2 мільйона гривень, можна добирати людей на роботу. Але є нюанс. Є такі «роздуті» штати, де скорочення необхідно проводити», — каже Василь Зазуляк.

Також він зазначив, що новостворене підприємство буде конкурувати з іншими управительськими компаніями. 

«Не йдеться про лобізм з боку влади до підприємства. Але переконаний, що воно може бути конкурентоспроможним», — підсумував заступник міського голови.

Раніше ми писали про те, чому в Чернівцях працює лише один бювет із трьох та коли відкриють інші.

Коментарі