Новини

Підприємців Калинівського ринку звільнили від сплати за користування камерами схову

Це стосується тих підприємців, які мають непродовольчі торгові точки.

Сьогодні під час сесії Чернівецької міської ради депутати ухвалили рішення надати вільний доступ підприємцям Калинівського ринку до своїх торгових точок.

Такі вимоги висунули сьогодні на мітингу підприємці. Вони зазначили, що не можуть заїхати на територію ринку, зокрема до своїх торгових точок, адже всі входи закриті. Тому і наполягали на тому, щоб шлагбауми були відкритими з 5-ої ранку до 10-ої вечора, аби підприємці могли завантажувати-розвантажувати свій товар.

За цей проєкт рішення №16 проголосував 31 депутат. Також додали один пункт щодо звільнення підприємців від сплати за користування камерами схову.

Це стосується тих, хто має непродовольчі торгові точки.

Також підприємці автомобільного сектора звернулися з проханням звільнити їх від сплати за торговельні місця підприємців.

«Це автомобільний ринок. Підприємці перед карантином загнали туди машини. А тепер ні забрати не можуть, ні продати. А там оплата йде добова», — зазначив депутат міської ради Іван Гончарюк.

За це рішення проголосували 22 депутати.

Нагадаємо, сьогодні під стінами Чернівецької міської ради відбувся черговий мітинг підприємців Калинівського ринку.

Вони вимагали від місцевої влади відкрити ринок, незважаючи на дію «червоної» зони, і переконували, що їхнє право на працю порушують такими заборонами.

«Хочу звернутися до депутатів міської ради і до міського голови Романа Клічука. Ви не можете відкрито ігнорувати постанови Кабінету Міністрів, хоча як громадяни мали би. Але стати на сторону підприємців і донести до влади тезу, що, рятуючи одних, ви вбиваєте інших. Вимагаємо не порушувати наші конституційні права і не обмежувати нас у праві на працю. Принаймні відкрити ворота і дати доступ підприємцям до власних торгових точок», — закликала учасниця мітингу Анжела Гуріна.

Підприємці наголошували на тому, що у період карантинних обмежень понесли шалені збитки, а компенсацій не отримали або отримали не всі.

Міський голова Роман Клічук вийшов до мітингувальників і зазначив, що розуміє їхнє обурення. Але місцева влада не може змінювати чи анулювати постанову Кабміну.

Тому Роман Клічук запропонував написати звернення до уряду від імені голів міської ради, обласної державної адміністрації та обласної районної ради.

Начальник юридичного управління Чернівецької мерії Сергій Венгринюк зазначив, що, аби вирішити проблему, зокрема роботи ринків, потрібно звертатися до депутатів Верховної Ради.

«Наразі Кабмін підзвітний Верховній Раді і президенту України. І саме вони можуть вказати на недоліки щодо ухвалених рішень Кабміну. Наразі цього не вказують. Це або небажання, або неналежне донесення до Верховної Ради і до президента про ті проблеми, зокрема у «червоних» зонах. Тому більш ефективним буде наступний крок – від кожної области, від кожного міста у ВР є свої депутати, які є нашими там представниками. Ми повинні звертатися до цих депутатів, щоб вони від нашого імені порушили це питання на засіданнях ВР», — зазначив Сергій Венгринюк.

Нагадаємо, посадовниця міської ради пояснила, чому «Добробут» має право працювати, а Калинівський – ні.

Фото Ліліани Іонашку

Коментарі