Новини

В Україні лише 194 тисячі смартфонів підтримують 5G

А пристроїв, що підтримують 4G уже понад 30 млн.

 

Джерело Nokiamob

Мінцифри разом з мобільними операторами підрахували, скільки смартфонів в Україні підтримують технології 5G.

Так, цю технологію підтримує 194 тисяч смартфонів. Однак в міністерстві зазначили, що кількість таких смартфонів зростає щокварталу.

Так само зростає і кількість смартфонів із технологією 4G, нині їх в Україні 30,9 мільйона.

«Спостерігаємо таку ситуацію, коли українці, маючи 4G-смартфони та необхідне покриття, продовжують користуватися старою сім-карткою з 3G. Закликаємо абонентів замінювати свої картки на ті, що підтримують 4G, адже ця технологія передачі даних у 10-15 разів швидша, ніж в інтернеті попереднього покоління. Заміна є безкоштовною у кожного оператора і займає кілька хвилин. Після цього якість відеодзвінка та швидкість завантаження файлів буде значно вищою», — розповідає керівник групи розвитку мобільного інтернету Мінцифри Станіслав Прибитько.

До речі, під час заміни картки номер абонента зберігається, а тарифікація цін на послуги оператора залишаються незмінними.

Нагадаємо, в Україні планують підвищити якість мобільного інтернету, зокрема впровадити 5G. План відповідних заходів на 2020-2022 роки ухвалив Кабінет Міністрів на засіданні ще 30 вересня.

Свого часу електронна петиція «заборонити впровадження 5G через вкрай негативне його впливання на здоров’я» набрала необхідну для розгляду кількість голосів.  Однак президент України Володимир Зеленський пояснив, що такий тип зв’язку не шкодить здоров’ю за дотримання допустимого рівня електромагнітного випромінювання для радіочастот.

Коментарі