Новини

Більше 25 тисяч українців проти 5G: петицію має розглянути президент

Мобільний зв’язок п’ятого покоління в Україні чекали ще з травня 2019-го, однак нині ідею швидкісного інтернету «бастують».

Електронна петиція «заборонити впровадження 5G через вкрай негативне його впливання на здоров’я» набрала необхідну для розгляду кількість голосів. Так, тепер на неї повинен відповісти президент Володимир Зеленський.

Петицію зареєстрували 7 квітня 2020 року, її авторкою стала Юліана Гордей. Станом на 6 липня звернення набрало 25 492 голоси за необхідних 25 000 і очікує на розгляд.

«Без клінічно підтвердженої доказової бази щодо безпечности цього виду зв’язку просимо не вводити його в нашій країні!» — йдеться у петиції.

Мобільний зв’язок п’ятого покоління українці чекали ще з 17 травня 2019-го, коли експрезидент Петро Порошенко підписав наказ про підготовку до запровадження 5G в Україні. У листопаді того ж року заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест заявив, що 5G з’явиться в Україні за три роки.

Варто наголосити: технологія 5G дозволяє використовувати інтернет, швидкість якого перевищує 4G у 20 разів, а інколи може бути більшою навіть у 100 разів. У провідних технологічних компаніях світу сподіваються, що технологія 5G значно пришвидшить розвиток інших технологій, таких як «розумне місто», безпілотні автомобілі тощо.

Коментарі