Новини

В Україні підвищать якість мобільного інтернету, – рішення Кабміну

Постанову ухвалили на засіданні Уряду 30 вересня.

Фото Vitaly Sacred, unsplash.com

У найближчі декілька років в Україні планують підвищити якість мобільного інтернету. До речі, у планах є також впровадження 5G. План відповідних заходів на 2020-2022 роки ухвалив Кабінет Міністрів на засіданні 30 вересня, передає РБК-Україна.

У пояснювальній записці до проєкту розпорядження мовиться, що його мета — забезпечити проведення заходів, спрямованих на підвищення якости мобільного зв’язку.

Згідно з документом, передбачають впровадження європейських підходів щодо інформування споживачів про рівні якости телекомунікаційних послуг дзвінків, SMS та доступу до інтернету в межах мобільного зв’язку.

Як повідомляє Міністерство цифрової трансформації на своїй сторінці у фейсбуку, впровадять граничні показники якости зв’язку, а саме:

– мінімальна швидкість інтернету;

– якість голосового дзвінка;

– площа покриття населеного пункту.

Раніше ми повідомляли про те, що у квітні зареєстрували електронну петицію щодо заборони впровадження 5G. У липні вона набрала необхідну для розгляду кількість голосів. Володимир Зеленський відреагував на цю петицію і запевнив, що такий тип зв’язку не шкодить здоров’ю.

Коментарі