Новини

Автобуси на Буковину їздити не будуть. Чи припинять курсування маршруток у Чернівцях

Міжобласне сполучення припинять відзавтра, 13 березня.

Згідно з постановою Кабміну щодо встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, на Буковині відзавтра, 13 березня, припинять роботу міжобласних маршрутів.

Про це «Шпальті» сказав начальник відділу управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОДА Володимир Трепко.

«Вступила в дію Постанова Кабміну про карантинні обмеження. Згідно з нею, у «червоній» зоні забороняють здійснювати регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, крім транзитних перевезень. Автобуси не можуть здійснювати посадку і висадку пасажирів у «червоній» зоні.

Можлива й така ситуація, що транспорту взагалі не буде. Це залежить від перевізника. Тому що перевезення можуть бути недоцільні, бо автобус буде їздити порожнім. Тому якщо це приноситиме лише збиток, його можуть скасувати», — сказав він.

Володимир Трепко також уточнив, що легковим автомобілям із кількістю дорослих не більше 5 людей без урахування дітей віком до 14 років їздити можна. Крім того, дозволяють перевезення пасажирів залізниці спеціальними рейсами.

Читайте також: Чернівецька область продовжує перебувати у «червоній» зоні. До якого часу діятимуть обмеження

Щодо транспорту в Чернівцях, ситуацію нам прокоментував заступник міського голови з питань діяльности виконавчих органів Ігор Крохмаль. За його словами, поки припиняти курсування громадського транспорту в місті не будуть.

«Зараз ми можемо сказати лише те, що сьогодні транспорт курсує у спеціальному режимі. Це обмеження за кількістю сидячих місць, дотримання маскового режиму тощо. Ми розглядаємо питання щодо посилення карантинних обмежень. Зокрема, це запровадження додаткових перепусток, як це було раніше, однак це лише проєкт. Поки обмежувати курсування транспорту в місті не плануємо». 

Раніше ми писали про те, що у Чернівцях збільшили кількість додаткових тролейбусів та маршруток.

Коментарі