Новини

У Чернівцях збільшили кількість додаткових тролейбусів та маршруток

Це зробили для того, аби не виникало труднощів з пасажирськими перевезеннями у місті.

У Чернівцях відучора, 4 лютого, випустили на лінії 5 додаткових тролейбусів, які будуть курсувати зранку з 7:00 до 10:30 — аби учні шкіл змогли дістатися на заняття.

Про це у коментарі «Шпальті» сказав виконувач обов’язків Чернівецького тролейбусного управління Михайло Олексюк.

«У тролейбусному управлінні є 21 спарований тролейбус. На період локдауну водії були у відпустках, кількість машин на дорогах зменшили. А зараз ми додатково випустили 5 спарованих тролейбусів, враховуючи те, що школярі йдуть на очне навчання. Дозволу на перевезення стоячих пасажирів у нас немає, тому вирішили збільшити кількість машин зранку в перший пік — з 7:00 до 10:30. Практика і пасажиропотік показує, що вже другий пік, а це 13-14 година, не є такий ускладнений, на зупинках нема великого скупчення», — пояснив Олексюк.

Крім цього, збільшили кількість міських маршруток. Зокрема, для покращення сполучення мікрорайону «Гравітон» з центральною частиною міста буде курсувати більше автобусів № 9А. Крім того, з району «Дріжджзавод» на маршруті № 1А будуть курсувати автобуси більшої пасажиромісткости. 

Про це мовиться у повідомленні пресслужби Чернівецької міськради. 

Журналісти «Шпальти» намагалися отримати детальнішу інформацію про це рішення, однак у відділі транспорту, зв’язку та енергетики управління комунального господарства департаменту ЖКГ міськради нічого конкретного — скільки додаткових маршруток та який у них буде графік руху — нам не змогли сказали.

Нагадаємо, у Чернівцях не підтримали ідею про трансляцію симфонічних творів українських та зарубіжних композиторів у міському громадському транспорті, а також на його зупинках.

Коментарі