Новини

Осачук розповів, до яких наслідків призвела негода на Буковині

Найбільше від негоди постраждали Глибоцький, Заставнівський та Кіцманський райони.

Фото Чернівецької ОДА

У понеділок зранку вже відновили електропостачання в усіх районах области. Про це під час прямої трансляції повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

За його словами, найбільше постраждали Глибоцький, Заставнівський та Кіцманський райони. Через сильний вітер там на декілька годин відключали подачу електроенергії.

«Просимо мешканців нашого краю розуміти — сила негоди така, що вимагає багатогодинної роботи для розчищення шляхів. Не може дорога, занесена метровим шаром снігу, бути миттєво розчищеною на всій протяжності.

За службовими нормами, які існують, дається 40 годин на розчищення доріг такого стану. Але наші рятувальники та дорожники впоралися упродовж 16-20 годин», — каже голова ОДА.

Водночас Сергій Осачук зазначив, що сильних збитків ця негода не завдала. Зокрема й завдяки фаховій роботі рятувальників та дорожників, а також готовності всіх людей згуртуватися.

Небайдужі автомобілісти активно допомагали рятувальникам та дорожникам витягувати автівки, що застрягли. Яскравий приклад – ініціатива власників позашляховиків, об’єднаних автомобільним клубом Чернівецької области, які також долучилися до ліквідації наслідків негоди.

Читайте також: Автомобілі застрягають у заметах. Яка ситуація з дорогами на Буковині і куди звертатися водіям по допомогу

Нагадаємо, через негоду, недостатню кількість працівників і недобросовісні управлінські компанії тротуари у Чернівцях були в неналежному стані – вкриті льодом та снігом. У деяких місцях доводиться триматися за стіни будинків, щоб не впасти.

Коментарі