Новини

Автомобілі застрягають у заметах. Яка ситуація з дорогами на Буковині і куди звертатися водіям по допомогу

У службі автомобільних доріг прогнозують, що важка ситуація на дорогах буде ще цієї доби, тож просять водіїв, якщо можливо, залишатися вдома.

Frantzou Fleurine, Unsplash

Через важкі погодні умови на дорогах Буковини суттєво ускладнився рух транспорту.

На автошляхах працюють дві підрядні організації: ПБС та ШБУ-77.

У випадку виникнення надзвичайної ситуації можна телефонувати також у Службу автомобільних доріг.

У коментарі «Шпальті» там розповіли, що за останню добу до них зверталися дуже багато водіїв. Активно телефонувати почали вчора ввечері, 11 лютого.

«Звернень дуже багато. Вся Чернівецька область у переметах. Були випадки, що машини застрягали вночі і просиділи в заметах досить довго. Зранку виклики не вщухали, зараз ми так само працюємо на дорогах. Наразі ми в Новоселицькому районі. Працюємо між селами Маршинцями та Черленівкою. Це дуже проблемна ділянка. Сніг сильно завіває. Але це не найважча точка, бо таких місць достатньо по всій області», — розповідають транспортники.

У службі додали, що працюють зараз у максимальному складі, та все одно деяким водіям доводиться чекати на допомогу.

«Ми стараємося не тільки витягнути машину, якщо вона застрягла, а й усунути проблему в тому місці, аби скоро там не опинилися інші водії. Але буває, мине година, а на тій дорозі, де ми працювали, знову проблеми. Ситуація досить критична, і ми думаємо, вона такою залишиться ще добу. Тому краще, щоби водії залишалися вдома, якщо є така можливість. Легше буде і їм, і нам», — додали у Службі доріг.

Водії, яким потрібна допомога на місцевих шляхах, можуть звертатися на «гарячі лінії»: Вижницький та Дністровський райони: +380 (96) 301 70 23, Чернівецький район: +380 (67) 535 93 20. 

Коментарі