Новини

Управлінські компанії у Чернівцях штрафуватимуть через неналежний стан тротуарів

Найбільш проблемні ділянки в спальних районах.

Фото Tom Wheatley, unsplash.com

Через негоду, недостатню кількість працівників і недобросовісні управлінські компанії тротуари у Чернівцях в неналежному стані – вкриті льодом та снігом. У деяких місцях доводиться триматися за стіни будинків, щоб не впасти.

Як розповів «Шпальті» заступник директора Депатраменту ЖКГ Сергій Обшанський, найскладніша ситуація з тротуарами у спальних районах міста.

«Найбільш проблемні ділянки  у спальних районах. За стан тротуарів там переважно відповідають приватні управлінські компанії, ОСББ. Варто зауважити, що така ситуація не лише у нас, а й по всій Україні», – розповів Обшанський.

Він додав, що чернівчанам варто зважити на те, що працівників, зокрема в управлінських компаніях, не вистачає, є багато неукомплектованих штатів. Тому «у таких ситуаціях варто згуртуватися, взяти лопати в руки — і до роботи».

Вам буде цікаво: Автомобілі застрягають у заметах. Яка ситуація з дорогами на Буковині і куди звертатися водіям по допомогу

Вчора Сергій Обшанський анонсував флешмоб із прибирання тротуарів від снігу.

«На жаль, чернівчани не готові до таких флешмобів. Але ми сьогодні о 9.00 таки вийшли і прибрали від снігу зупинку на вулиці Героїв Майдану, 7 та дворик на вул. С. Бендери», – сказав Обшанський.

За словами Обшанського, у місцях, де тротуари почистили, є інша проблема.

«Якщо і почищені тротуари, то їх не посипають. Є ділянки, де суцільний лід. Ми проводимо контроль території, інспектори управління благоустрою роблять приписи та протоколи. Але, навіть якщо інспектори напишуть тисячу протоколів, ситуація не надто зміниться. Треба змінювати підхід. Бо кожен керівник, чи то управительської компанії, чи приватної фірми, має забезпечувати належний стан тротуарів», — підсумував Обшанський.

За неналежний стан тротуарів підприємців, управительські компанії тощо можуть оштрафувати до 1700 гривень.

Новий директор Департаменту ЖКГ Григорій Прохоренко «Шпальті» сказав, що поки входить у курс справ, перший місяць роботи не зможе коментувати роботу відомства.

Нагадаємо, що через складну ситуацію на дорогах та стару техніку транспорт їздить із запізненням.

Коментарі