Новини

«Збилися з графіка на 10-15 хвилин». Як зараз курсує громадський транспорт у Чернівцях

Через складну ситуацію на дорогах та стару техніку транспорт їздить із запізненням.

Громадський транспорт Чернівців на декілька хвилин збився з графіка. Причина — складна ситуація на дорогах.

Про це «Шпальті» сказала перевізниця Павліна Храпчинська. За її словами, на цю ситуацію ще впливає те, що старі машини виходять із ладу, а пальне підмерзає. 

«На дорогах зранку було все очищено, але ситуація на дорогах складна, подекуди транспорту важко підніматися. Але ми їдемо. Щоправда, збилися з графіка приблизно на хвилин 10-15. Є ще інші проблеми: наприклад, підмерзає дизельне пальне, є вода в ньому. Ті машини, які мають потужніший мотор, заводяться нормально, а зі старими машинами виникають проблеми», — сказала перевізниця.

Павліна Храпчинська додає, що в місті треба збільшити загальну кількість маршруток у час пік:

«Наскільки я знаю, кількість деяких маршруток та тролейбусів у місті збільшили. Хочу сказати, що якщо ми дотримуємося постанови Кабінету Міністрів, згідно з якою можемо взяти 50 відсотків пасажирів, то у місто потрібно дати ще хоча б 200 автобусів на час пік». 

Читайте також: Треба збільшити кількість громадського транспорту в Чернівцях у декілька разів, однак це неможливо — Клічук

А в Чернівецькому тролейбусному управлінні нам сказали, що тролейбуси їздять згідно з графіком. Крім цього, аби не було великих черг, учора транспорт курсував «до останнього». Затримки були лише через затори.

За словами очільника ЧТУ Петра Продана, поки збільшити кількість тролейбусів та їхніх водіїв неможливо:

«Це можливо за наявности справних машин та достатньої кількости водіїв, а поки такої можливости немає. Тролейбуси стоять у заторах разом з іншим транспортом. Наприклад, учора ми до останнього возили людей. Водночас комунальники очищали дороги, а ми рухалися у звичному режимі». 

Петро Продан також додав, що тролейбуси у Чернівцях курсують вночі, щоб не замерзали контактні мережі.

«Лінії замерзають через налипання мокрого снігу, тому їх потрібно чистити. Іншого способу, крім нічних прогонів, у нас немає. Ми будемо їздити і сьогодні, і завтра — поки не покращиться погода. Чернівчани повинні розуміти, що в нас дуже зношений парк. Ми зробимо все необхідне, аби все було добре», — сказав він.

Очільник ЧТУ підсумував, що чернівчани часто скаржаться щодо руху транспорту та його стану загалом. Однак, за його словами, пасажири також повинні проявляти розуміння — платити за проїзд, не псувати майно, наприклад. Ці питання будуть ще обговорювати.

Коментарі