Новини

Нова міська рада Чернівців чинна: суд не задовольнив позов представниці «Команди Михайлішина»

Рішення міської ТВК та першої сесії нової міськради в Чернівцях окружний адміністративний суд визнав законними.

Фото Tingey Injury Law Firm, unsplash.com

Чернівецький окружний адміністративний суд ухвалив рішення щодо законности нової міської ради та першої сесії, на якій затвердили цьогорічний бюджет та низку кадрових рішень.

Сьогодні, 26 січня, суддя Олег Анісімов не задовольнив позов депутатки міськради від «Команди Михайлішина» Аліни Олевич, у якому вона вимагала визнати незаконною ухвалу Чернівецької міської територіальної виборчої комісії про проведення першої сесії міської ради нового скликання. А отже, і рішення, які ухвалили на засіданні, згідно з позовом, не могли бути законними.

Про відповідне рішення суду у Telegram повідомив депутат міськради, ексміський голова Чернівців Олексій Каспрук.

«Михайлішину-Продану суд відмовив у задоволенні позову. Міськрада чинна, рішення чинні. Рухаємось далі», — написав Олексій Каспрук.

Як повідомила «Шпальті» депутатка Чернівецької міської ради від політичної партії «Пропозиція» Тетяна Шепелько, позивачці відмовили в повному обсязі.

За її словами, суд визнав, що були процедурні порушення з боку ТВК під час реєстрації депутатів, друкування постанов, голосування за них тощо. Проте вони є такими, що не впливають на кінцеве рішення. Тому депутати обрані, належним чином зареєстровані та набули своїх повноважень.

«Суддя образно висловився щодо цього так: «Ми не ампутуємо всю ногу, аби позбутися бородавки». Сподіваємося, що ухвала витримає й апеляцію. Відверто кажучи, в мене немає сумнівів, що представники Василя Продана та «Команди Михайлішина» звертатимуться до суду», — сказала Тетяна Шепелько.

Своєю чергою позивачка депутатка міської ради від політичної партії «Команда Михайлішина» Аліна Олевич розповіла журналісту «Шпальти», що наразі вона та її команда проводять консультації з адвокатами щодо подальших дій. Більше вона сказати поки що не може.

Коментарі