Новини

Міська рада ухвалила бюджет Чернівців на наступний рік

Проєкт рішення прийняли з низкою змін та доповнень.

Сьогодні, 29 грудня, під час чергового засідання першої сесії нової Чернівецької міської ради депутати ухвалили бюджет громади Чернівців на 2021 рік.

При цьому обранці підтримали низку змін, запропонованих фінансовим управління міськради до першопочаткового проєкту бюджету.

«Весь минулий тиждень обговорювалося питання бюджету. Фінуправління опрацювало питання, які підтримала бюджетна комісія, та запропонувало внесення змін», — зазначила під час сесії начальниця фінансового управління ЧМР Лівія Бамбуляк.

Так, на попередній сесії в рамках змін ще до чинного, цьогорічного, бюджету депутати проголосували за виділення фінансвої допомоги 10 мільйонів комунальному підприємству «Чернівцітеплокомуненерго», щоби не залишити місто без тепла.

Під час чергового фінансового моніторингу підприємства підтвердилося, що в теплокомуненерго бракує обігових коштів. Зокрема, дуже значна заборгованість, яка становить близько 80 мільйонів.

Щоби підприємство могло забезпечити теплом більшу частину міста, на його підтримку наступного року додатково виділять ще 25 мільйонів гривень.

Це зроблять за рахунок зменшення фінансування інших напрямків. Зокрема, 14 мільйонів комунальне підприємство отримає з загального фонду за рахунок зменшення видатків на утримання та поточний ремонт об’єктів озеленення, знесення аварійних дерев, утримання мостів і шляхопроводів, дрібного та поточного ремонту доріг, зовнішнього освітлення.

Ще 11 мільйонів теплокомуненерго отримає зі спеціального фонду.

Також депутати підтримали збільшення виплат медикам, що працюють з хворими на коронавірус.

Відтак бюджет на наступний рік зі вказаними вище змінами підтримали одноголосно всі присутні на засіданні депутати.

Що в міському бюджеті загалом передбачено на наступний рік, можна дізнатися у нашому матеріалі.

Коментарі