Офтоп

Як 2020 рік змінив підхід до читання у світі

Жителі якої країни найбільше читали 2020-го, який жанр домінував серед прочитаних книг та скільки українців прочитали хоча б 1 книгу у цьогоріч.

Інфографіка https://geediting.com/

З очевидних причин 2020 рік можна назвати дивним.

Більшість людей проводила основну частину часу вдома. Дехто переглядав серіали, лежачи у ліжку. А  хтось скористався можливістю, щоб вдосконалити свої знання — навчався на курсах різних онлайн-платформ.

Однак для когось карантин став часом для читання більшої кількости книг.

Компанія GlobalEnglishEditing проаналізувала читацькі звички людей по всьому світу. У яких країнах та які книги читали найбільше 2020 року? Дані для дослідження взяли з відкритих джерел та статистичних сервісів.

Серед основних спостережень дослідження можна виділити такі:

— В Індії книги люблять найбільше – в середньому жителі цієї країни читають понад 10 годин на тиждень. На другому та третьому місцях розташувалися Таїланд та Китай. Там читають понад 9 та 8 годин відповідно.

— Друковані книжки продовжують приносити більше прибутку, якщо порівнювати з електронними та аудіокнигами. Однак рівень продажів друкованих книжок таки зменшився через коронавірус.

— Любовні романи – найбільш улюблений жанр 2020 року: на них припадає третина всіх проданих книжок у світі. Середній вік читача-поціновувача любовних романів складає 42 роки. При цьому 16% читачів цього жанру — чоловіки.

Інфографіка https://geediting.com/

35% людей по всьому світу почали читати більше у часи пандемії. При цьому 14% заявили про це. Впродовж березня 2020 року кількість відвідувань онлайн-книгарень склала 1,51 мільярда по всьому світу. Якщо порівнювати з лютим (до локдауну), то зафіксували зростання на 8,5%.

Найбільше книжок видали у Китаї (440 000); на другому місці — США (304 912), а на третьому — Великобританія (184 000).

Команда GlobalEnglishEditing підготувала інфографіку щодо кожного окремого регіону. З нею можна ознайомитися нижче тут:

https://geediting.com/world-reading-habits-2020/

Нагадаємо, що за даними опитування, яке провела дослідницька агенція InfoSapiens, у березні 2020 року 72% українців повідомили, що прочитали щонайменше одну книгу за останні три місяці. 2014 року цей показник становив 51%. (https://sapiens.com.ua/publications/socpol-research/118/IS_Books_Apr23_PR_UKR.pdf)

 

 

 

Коментарі