Новини

Ресторатори по всій Україні виходять на протест: чому та де відбудеться акція у Чернівцях

У Чернівцях мітинг відбудеться 11 листопада о 10:00 біля Чернівецької ОДА.

Фото ілюстративне

Завтра, 11 листопада, о 10:00 ресторатори у 23 містах України вийдуть на протестну акцію. Таким чином будуть захищати своє право на працю. Про це повідомила Українська ресторанна асоціація у фейсбуку.

«Ми проти вибіркових напів заходів для вибіркових галузей! Ми живемо в Україні. І ми маємо право працювати. Хоча хтось вирішив, що мільйон українців, які задіяні в HoReCa, не мають жодних прав. Тож можна щодня змінювати правила, накладати нові обмеження, гратися життям мільйона людей: від власника невеличкого бару до студента-бариста в найближчій кав’ярні, від шефа відомого закладу до технолога. Нас — мільйон. Це майже вдвічі більше за населення Чорногорії та трохи менше за Естонію», — йдеться у повідомленні. 

В акції візьмуть участь 23 міста: Київ, Львів, Луцьк, Харків, Рівне, Суми, Тернопіль, Полтава, Запоріжжя, Маріуполь, Херсон, Івано-Франківськ, Одеса, Дніпро, Миколаїв, Мелітополь, Черкаси, Вінниця, Чернівці, Хмельницький, Кропивницький, Кривий Ріг, Житомир.

У Чернівцях акція відбудеться також завтра, 11 листопада, о 10:00 біля Чернівецької ОДА. 

Згідно з повідомленням Української ресторанної асоціації, ресторани готові дотримуватися правил карантину для безпеки гостей та персоналу. Вони вимагають від влади зважених рішень та діалогу.

«Ми виступаємо проти будь-яких інших обмежень за часом роботи для нашої галузі в той час, як громадський транспорт та інші набагато небезпечніші галузі працюють без обмежень і реально впроваджених карантинних норм. Кафе безпечніші за метро та маршрутки!»

Учасники акції вийдуть на мітинг не лише з плакатами, а й у професійному одязі: кітелі, фартуху. Також візьмуть з собою каструлі та ополоники для створення шумового ефекту.

Нагадаємо, у Чернівцях ще в червні мітингували ресторатори: хотіли, аби Чернівецька ОДА дозволила працювати закладам громадського харчування.

У серпні також зібралися підприємці, перевізники, працівники закладів громадського харчування, спортзалів, салонів краси. Мітингували проти посилення карантину. Люди скаржилися, що немає грошей, їм треба працювати, аби забезпечувати сім’ю, а діти повинні відвідувати школи та дитсадки.

 

Коментарі