Новини

«Дозвольте людям працювати»: у Чернівцях ресторатори знову вимагають відкрити заклади харчування

На мирній акції протесту мітингарі хотіли, аби Чернівецька ОДА дозволила працювати закладам громадського харчування з 22 червня не лише на літніх майданчиках, а й у приміщеннях.

19 червня у Чернівцях під будівлею Чернівецької обласної державної адміністрації більше 150 представників ресторанного бізнесу вийшли на мирну акцію протесту. Вони вимагають, щоб місцева влада дозволила працювати закладам громадського харчування міста та області. Демонстрацію організувала громадська організація «БОРЩ».

Ресторатори хочуть, аби ОДА дозволила з 22 червня розпочати їхню роботу. Люди стукали столовими приборами в каструлі та тримали плакати із надписами «Відкрийте ресторани!» та «Не забирайте у людей можливість працювати!». Активісти підготували відповідне звернення до керівників ОДА та зібрали підписи.

Вони вимагали у місцевої влади вирішити питання щодо обслуговування відвідувачів не лише на літніх майданчиках, а й у приміщеннях закладів громадського харчування.

Демонстранти запевняють, що дотримуватимуться усіх санітарно-епідеміологічних вимог та за потреби просять адміністрацію організувати комісію, яка б здійснювала перевірки закладів.

До протестувальників вийшов керівник Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА Віктор Подорожній і запросив кількох представників ресторанного бізнесу до облдержадміністрації на розмову з Богданом Ковалюком, першим заступником голови Чернівецької ОДА:

«Епідситуація в області складна. Лікарні — на межі заповнення. Нових хворих на коронавірус щодоби стає більше. Тому порада: впадуть показники — і відкриємо ресторани, — сказав Богдан Ковалюк. — Поки 7 днів поспіль не буде зменшення кількості хворих, ми не дозволимо працювати ресторанам».

Представники ресторанного бізнесу, натомість, обурюються. Кажуть: невже метро у Києві, або лазні та атракціони, працювати яким дозволили, безпечніші, ніж робота ресторанів. Крім того демонстранти кажуть, що працівники ресторанного бізнесу четвертий місяць без роботи. Ресторатори передали звернення із підписами та попросили донести його до комісії ТЕБ та НС.

У результаті після тривалих перемовин у приміщенні ОДА керівники ресторанів повідомили, що діалог не дав результатів, проте сьогодні за декілька годин їм дозволили бути присутніми на засіданні комісії ТЕБ та НС, щоби висунути свої вимоги. Ресторатори попросили демонстрантів зібратися ще раз о 17:00.

Коментарі