Новини

Як у Чернівцях мітингували проти посилення карантину

Люди скаржилися, що немає грошей, їм треба працювати, аби забезпечувати сім’ю, а діти мають відвідувати школи та дитсадки.

Сьогодні зранку, 25 серпня, у Чернівцях під міською радою зібралися декілька сотень чернівчан — підприємці, перевізники, працівники закладів громадського харчування, спортзалів, салонів краси.

Вони тримали плакати з надписами «Чим Чернівці гірші за Тернопіль, Луцьк, Львів?», «Хто буде платити за наші рахунки?», «Ми не раби!», «Україна — не зона», «Ми хочемо займатися спортом».

Так, мітингарі вийшли відстояти своє право на працю та вимагали пом’якшення карантинних обмежень «червоної» зони.

До мітингарів вийшов секретар Чернівецької міської ради Василь Продан. Він запевнив, що на сесії депутати підтримають бажання пікетувальників і приймуть таке ж рішення, як у Самборі, Тернополі та Львові. 

«Ми робимо все, щоб зняти карантинні обмеження. Гадаю, «за» проголосує більшість депутатів», — запевнив Василь Продан.

Представники від мітингарів також були у сесійній залі. Вони озвучили депутатам свої вимоги.

Протестувальники попередили, що у разі незадовільного рішення сесії, перекриють центральні площі та дороги у місті.

Обурені мітингарі називали дії місцевої влади «геноцидом» та звинувачували в цьому колишнього мера Чернівців Олексія Каспрука та голову обласної державної адміністрації Сергія Осачука. До мікрофону допускали як запрошених спікерів, так і людей з натовпу.

«Я підприємиця, у мене дві дитини, одна — з інвалідністю. Я не маю за що платити комуналку, купити ліки та харчі. Другого такого карантину, як це було в березні-травні, моя сім’я не витримає», — розповідала одна з протестувальниць.

Після тривалого обговорення депутати міської ради підтримали рішення про скасування у Чернівцях карантинних обмежень «червоної» зони.

Фото Ігоря Волощука

Коментарі