Новини

Чернівецьку ТВК зобов’язали до півночі 11 листопада встановити результати виборів. Чи є шанс встигнути?

Поки що ТВК перераховує 12 дільницю із 21.

Чернівецька міська територіальна комісія повинна до півночі 11 листопада встановити результати виборів до обласної, районної, міської рад та на чернівецького міського голову. Це зобов’язала зробити Центральна виборча комісія.

Про це повідомляє Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА у фейсбуку. 

Також у повідомленні йдеться, що ЦВК скасувала перерахунок на 40 дільницях. За це одноголосно проголосували 15 членів ЦВК.

Координатор спостереження за виборами у Чернівецькій області Богдан Старик у коментарі «Шпальті» уточнив дедлайн підрахунку: 

«Зараз ТВК перераховує 12 дільницю з 21. Ми вже виправили, трохи неоднозначне вийшло формулювання. Дедлайн — 23:59 11 листопада, тобто завтра. Якщо члени ТВК залишаться працювати всю ніч і завтра працюватимуть вдень, то шанси встигнути у визначений термін є», — сказав він.

Нагадаємо, 10 листопада під стінами Чернівецької територіальної виборчої комісії представники політичної партії «Єдина альтернатива» провели мітинг проти «бездіяльности чинної територіальної виборчої комісії»

Раніше під час підрахунку голосів на виборчих дільницях у Чернівцях недійсними визнали сотні бюлетенів. Ще 6 листопада міська ТВК мала оприлюднити результати виборів, але повторно неопрацьованими залишалися десять дільниць.

Згодом Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження голови Чернівецької міської територіальної виборчої комісії та двох членів ТВК.

А в Чернівцях у другий тур виборів мера виходять Роман Клічук та Віталій Михайлішин.

Коментарі