Новини

Сьгогодні мали б оголосити результати виборів у Чернівцях: міська ТВК повинна опрацювати ще 10 дільниць

6 листопада міська ТВК мала оприлюднити результати виборів.

Сьогодні, 6 листопада, Чернівецька міська ТВК мала оприлюднити результати виборів, зокрема міського голови, районної та обласної рад. Але станом на 11:00 повторно неопрацьованими залишаються десять дільниць.

Про це «Шпальті» повідомив координатор спостереження за виборами у Чернівецькій області Богдан Старик.

«Наразі залишилося опрацювати 10 дільниць із 21, на яких повторно проводили підрахунок. Якщо комісія тиждень опрацьовувала 11 дільниць, то зараз сказати, що буде далі, складно. Чи розпустять комісію, невідомо. Але розпуск приведе до того, що результати оголосять ще пізніше, адже потрібно затвердити новий склад, прийняти присягу», — каже Богдан Старик.

Він зауважує, що і в інших областях є така ситуація із затягуванням оголошення результатів, хоча і не така масова, як у Чернівцях.

«Не можна говорити про злісний умисел комісії. Є різні фактори, які вплинули на цю ситуацію. Щодня приходили люди, представники політичних сил і своїми діями затягували цей процес. Хоча, знову ж таки, не можу стверджувати, що робилося це умисно», – додає Богдан Старик.

Вам буде цікавоХто і чому блокує роботу Чернівецької ТВК

Також він сказав, що наразі є інша проблема – хворі на COVID-19 члени ТВК.

«Якщо буде відсутність кворуму, то комісія не зможе далі працювати. Тому сказати зараз, коли оголосять результати і чи цей склад комісії буде чи інший, не можна», – підсумував Богдан Старик.

Заступник голови обласної організації «Комітет виборців» Ігор Баб’юк у коментарі «Шпальті» сказав, що комісія мусить працювати і встановити результати виборів.

«Комісія мусить встановити результати. Їм там небагато лишилося, тому вони можуть встигнути до неділі. Вийдуть за межі дедлайну – нічого страшного. Не лише у нас така ситуація, а ще у 5-6 областях», — каже Ігор Баб’юк.

Він також зауважує, що відсутність кворуму може завадити комісії якнайшвидше оголосити результати.

«Я подивився, що вже чотири члени комісії хворі. І якщо буде менше половини складу комісії, вони не зможуть проводити засідання, проголосувати, ухвалити результати», — наголосив Ігор Баб’юк.

Голова Чернівецької міської ТВК Анжела Саінчук не коментує ситуацію на ТВК.

«Не можу сказати, що буде далі. Не можу нічого коментувати. Дякую», — сказала Анжела Саінчук у коментарі «Шпальті».

Нагадаємо, раніше ми писали про результати екзит-полу у Чернівцях: хто виходить у другий тур виборів мера.

 

Коментарі