Новини

«Ця ТВК зламалася»: у Чернівцях під ТВК активісти влаштували пікет

Під вигуки «Ця ТВК зламалася – формуйте нову!» активісти вимагали припинення повноваження чинної ТВК і формування нового складу комісії

Сьогодні, 10 листопада, під стінами Чернівецької територіальної виборчої комісії представники політичної партії «Єдина альтернатива» провели мітинг проти «бездіяльности чинної територіальної виборчої комісії».

В акції взяли участь декілька десятків людей. Активісти від «Єдиної альтернативи» тримали плакати з написами: «Продано твій голос», «ТВК зламалась, формуйте нову», «Не дамо вкрасти голоси чернівчан».

«Усе, що зараз відбувається у ТВК, – це саботаж і робота на зрив підрахунку голосування. Все це роблять з простої і дуже очевидної причини – комісія працює так, як працює це місто останні 10 років. Всебічні «каруселі», «договорняки», «тіньові» зустрічі – все це стало результатом бездіяльности та безвідповідальности. Тому ми вимагаємо, щоб ТВК рахувала голоси як належить. Ми вимагаємо чесного і своєчасного підрахунку. Ми хочемо, щоб наш голос був захищений», – повідомив на акції кандидат у депутати від «Єдиної альтернативи» Павло Катеринчук.

Політична партія «Єдина альтернатива» підготувала скаргу до Центральної виборчої комісії щодо протиправної бездіяльности Чернівецької міської ТВК.

«Уже 16 день, результатів виборів ще немає. Практично вся Україна підрахувала, а в Чернівцях ще ні. Що робиться на ТВК, ви всі бачили: кворуму немає, перерви між підрахунками тривають 7-12 годин. Це призводить до того, що затягується процес підрахунку. Саме тому ми звернулися до ЦВК», — розповіла адвокатеса Валентина Софяк.

Кандидат у депутати від політичної партії «Єдина альтернатива» та голова партії Володимир Мороз зауважив, що на початку ТВК працювала в межах правового поля. Однак наразі відбувається тиск з боку інших політичних сил, який блокує остаточний підрахунок голосів. Тому єдиним правильним рішенням є припинення повноважень чинної ТВК і формування нового складу комісії, куди ввійдуть представники всіх політичних сил.

Коментарі