Новини

Уряд змінив адаптивний карантин та продовжив його до кінця цього року

Про те, які нововведення запровадили у рамках карантину, читайте у матеріалі. 

Через збільшення кількости хворих на Covid-19 адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 грудня. 

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив сьогодні, 13 жовтня, у своєму телеграм-каналі. 

«Світ продовжує бити рекорди захворюваності та посилювати карантинні заходи. В Україні ми також діємо відповідно до епідемічної ситуації. Ці заходи спрямовані перш за все на безпеку українців», — ідеться у повідомленні. 

Крім того, у рамках адаптивного карантину Кабмін запроваджує нововведення. Серед них: у «зеленій» зоні пропонують дозволити масові заходи загалом не більше 50 людей за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму. У «жовтій» — не більше 30 людей, а у «помаранчевій» — не більше 20. 

Проводити спортивні змагання дозволяють без глядачів. Але це крім міжнародних змагань. За окремим погодженням МОЗ, змагання проводити дозволяють із глядачами.

Також закладам середньої освіти рекомендують канікули з 15 до 30 жовтня. А закладам профтехосвіти, передвищої та вищої освіти — перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада.

Раніше ми писали про те, що станом на 13 жовтня у Чернівецькій області виявили 161 новий випадок на COVID-19. А шість шкіл Буковини та Чернівецький університет перейшли на дистанційне навчання.

 

Коментарі