Новини

У ЧНУ знову будуть вчитися дистанційно. Є хворі на СOVID-19 серед студентів та викладачів

Таке рішення ухвалили сьогодні, 12 жовтня, на засіданні ректорату університету.

Сьогодні, 12 жовтня, на засіданні ректорату Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича вирішили, що університет перейде на дистанційне навчання. Про це повідомили на сторінці Студентського парламенту ЧНУ в інстаграмі. До речі, ще 2 тижні тому в університеті запровадили комбіновану форму навчання.

У коментарі «Шпальті» ректор ЧНУ Роман Петришин сказав, що перейдуть на дистанційне вже завтра.

«Вирішили завтра максимально перейти на дистанційне навчання. Чекаємо рішення Уряду щодо цієї пропозиції, яку висловили вчора на нараді президента. Треба, аби Уряд ухвалив це рішення. Бо тоді ми одразу видамо новий наказ і виведемо з авдиторій усіх студентів. Відзавтра в університеті майже не буде студентів, за винятком тих, які повинні доробити свої магістерські роботи, наприклад», — сказав Роман Петришин.

За його словами, серед студентів та викладачів ЧНУ є хворі на COVID-19. Зокрема є троє інфікованих студентів у гуртожитках.

«У гуртожитках є троє хворих студентів. Їх ізолювали. Одна студентка з Миколаївської области, вона буде лікуватися у нас. До неї приїздили лікарі, а хвороба проходить у легкій формі. Ми допомагаємо фінансово, продуктами тощо. Ще двох студентів батьки забирають додому. Щодо викладачів офіційної інформації немає, проте на словах хворі є. Вони хворіють у легкій формі», — прокоментував ректор.

Зазначимо, що на нараді президента Володимира Зеленського 11 жовтня вирішили, що українські виші тимчасово переведуть на дистанційне навчання. До того ж, осінні канікули в школах розпочнуться раніше. Причина — стрімке збільшення кількости хворих на СOVID-19. 

Про це мовиться на сторінці голови медичного комітету Верховної Ради Михайла Радуцького у фейсбуку 11 жовтня. 

«Тимчасово переводимо ВНЗ на дистанційне навчання. Це рішення повністю підтримує керівництво навчальних закладів. На жаль, уже маємо декілька спалахів зараження співробітників та студентів, і навіть смертельні випадки. Минулого тижня загинув декан географічного факультету КНУ ім. Шевченка», — йдеться у повідомленні.

Також Радуцький написав, що осінні канікули у школах можуть розпочатися раніше, ніж планували:

«Осінні канікули у школах мають розпочатися раніше. Дату початку канікул визначає місцева влада, але оптимально, якщо канікули стартують уже наступного тижня, до 15 жовтня».

До речі, повідомляють також про те, що у «червоних» та «помаранчевих» зонах обмежать роботу ресторанів та клубів. З 22:00 заклади мають бути зачинені. 

Раніше ми писали про те, що станом на 12 жовтня в Україні коронавірус підтвердили у 4 420 людей. А 8 жовтня зафіксували рекорд — 5 804 інфікованих за добу.

Коментарі