Новини

У ЧНУ з наступного тижня запровадять комбіновану форму навчання

З 28 вересня студенти будуть вчитися і дистанційно, й очно.

З наступного тижня, понеділка, 28 вересня, у Чернівецькому національному університеті імені Ю. Федьковича пари будуть проводити і дистанційно, і в авдиторіях. Рішення про змішану форму навчання ухвалила Вчена рада університету сьогодні, 21 вересня. Про це у коментарі «Шпальті» повідомив ректор ЧНУ Роман Петришин. 

«Згідно з рішенням Вченої ради, факультети самі вирішують те, якою буде кількість очних та дистанційних занять, залежно від спеціалізації. Наприклад, фізики, хіміки та біологи матимуть більше авдиторних занять, а філологи і політологи — дистанційних. Це будуть контролювати деканати», — сказав Роман Петришин.

До речі, органи студентського самоврядування університету на вихідних опитували студентів, як вони хочуть вчитися — дистанційно, очно чи за комбінованою формою. Активісти створили спеціальну онлайн-анкету. Участь у голосуванні взяли більше чотирьох тисяч студентів.

«За результатами цього опитування, не всі студенти «за» змішану форму навчання, однак більшість підтримала. Раді, що незабаром ми зможемо повернутися до навчання у такій формі», — каже в.о. голови Студентського парламенту ЧНУ Олександр Карп.

Раніше ми писали про те, що Чернівецький національний університет потрапив у ТОП 10 найпопулярніших закладів за кількістю поданих заяв.

Коментарі