Новини

Шість шкіл на Буковині перевели на дистанційне навчання. Що рекомендує МОН

В області на COVID-19 хворіють 129 працівників шкіл та 52 учні. МОН через погіршення епідемічної ситуації в країні рекомендує школам піти на канікули.

Фото Jessica Lewis, unsplash.com

Шість шкіл Чернівецької области перевели на дистанційне навчання. Причина — серед учнів та вчителів є хворі на COVID-19. Про це повідомили на сторінці Чернівецької ОДА у фейсбуку.

Зокрема дистанційно школярі будуть вчитися у Замості Вижницького району, Сербичанах Сокирянського району, Долинянах Хотинського району, а також Спасьці, Кострижівці та Ясенах Сторожинецького району.

До того ж, через ремонтні роботи вдома навчаються учні багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей та Чернівецького ліцею №1.

Також у п’ятьох школах організували канікули. Зокрема: у селі Мамаївцях Кіцманського району, Тисовці Сторожинецького району, Остриці та Магалі Герцаївського району, а також у ліцеї №3 в Чернівцях.

У повідомленні ОДА також ідеться про те, що станом на 12 жовтня у Чернівецькій області на COVID-19 хворіють 129 працівників шкіл та 52 учні. А на самоізоляції перебувають 1228 дітей.

МОН рекомендує школам піти на канікули

Варто зазначити, що Міністерство освіти і науки рекомендує закладам загальної середньої освіти провести осінні канікули з 15 по 30 жовтня 2020 року. Такі заходи необхідні, аби мінімізувати безпосередні фізичні контакти між учасниками освітнього процесу в умовах стгімкого збільшення кількости інфікованих коронавірусом. Про це повідомляють у листі МОН.

Читайте також: У ЧНУ знову будуть вчитися дистанційно. Є хворі на СOVID-19 серед студентів та викладачів

Нагадаємо, 11 жовтня в Україні коронавірус підтвердили у 4 420 людей. Декілька днів тому, 8 жовтня, зафіксували рекорд — 5 804 інфікованих за добу.

Коментарі