Новини

З фонду боротьби з COVID-19 на освіту коштів не виділяли

Відомство надсилало заявку, але кошти з фонду не надходили, — Шкарлет.

Фото Українська правда

З фонду боротьби з коронавірусом на освіту нічого не виділяли й зараз фонд порожній. Про це заявив в.о. міністра освіти й науки Сергій Шкарлет під час брифінгу щодо початку навчального року 2020/2021, передає Українська правда.

«З фонду боротьби з COVID-19 нічого не було виділено, заявка наша є на 2 з чимось мільярди, але поки нічого не було виділено. Можливо, у жовтні буде, коли буде перерозподіл. Фонд боротьби з COVID-19 наразі порожній, там немає жодної копійки», – зазначив в.о. міністра.

Шкарлет додав, що на майбутній рік міністерство пропонує виділити нову освітню субвенцію в розмірі 13,3 млрд грн. на санітарний захист.

Своєю чергою, ексміністерка освіти і науки Лілія Гриневич раніше заявляла, що з бюджету Міністерства освіти і науки вилучили понад 4,9 млрд грн та передали до фонду боротьби з COVID-19, передає Укрінформ. Таким чином, за рахунок коштів фонду вдалося покрити видатки в 52 млн грн для учасників пробного незалежного оцінювання.

Як повідомляла раніше «Шпальта», на ремонт доріг з фонду боротьби з COVID-19 витратили в дев’ять разів більше, ніж на боротьбу з вірусом. Так, фінансовий обсяг фонду становив 66 мільярдів гривень. Станом на 14 серпня понад 19 мільярдів із нього витратили.

Читайте також: У Чернівцях знову закрили дитсадки, а школи розпочнуть навчання дистанційно

Коментарі