Новини

Коли і як держава поверне гроші учасникам пробного ЗНО

Всі кошти, витрачені на організацію пробного ЗНО (52 мільйони 450 тисяч гривень), виділять із фонду боротьби з COVID-19.

Фото Ben Mullins

Комітет Верховної Ради з питань бюджету погодив рішення про повернення коштів учасникам пробної сесії ЗНО, візьмуть їх із фонду боротьби з коронавірусом. 

Почнуть повертати гроші вже 1 липня.

Про це 19 червня повідомили у пресслужбі партії «Слуга народу».

Зазначається, що всі кошти, витрачені на організацію пробного ЗНО (52 мільйони 450 тисяч гривень), виділять із фонду боротьби з COVID-19.

«Виплати учасникам пробного ЗНО розпочнуться вже за два тижні — 1 липня». Учасники пробного ЗНО, які мають картку вказаного банку, отримають SMS-повідомлення про зарахування коштів. Хто її не має, отримає SMS-повідомлення, що картка з компенсованими грошима чекає у найближчому відділенні «ПриватБанку»», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації в Україні Уряд вирішив змінити формат проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання, скасувавши очне тестування. Якщо учасник не може зробити це онлайн, то він зможе отримати тестові зошити в пункті тестування.

Загалом учасники пробного ЗНО сплатили державі понад 53 мільйони гривень. Раніше заступниця керівника Українського центру оцінювання якости освіти Ірина Вакуленко говорила, що частину витрат можуть компенсувати з фонду боротьби з COVID-19.

Коментарі