Новини

Уряд змінює формат пробного ЗНО: що варто знати абітурієнтові

Відтепер за неможливости пройти пробне оцінювання онлайн, вступник зможе отримати тестовий зошит у пункті проведення, де мало відбутися ЗНО.

Фото Green Chameleon, unsplash.com

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації в Україні Уряд вирішив змінити формат проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання. Якщо учасник не може зробити це онлайн, то він зможе отримати тестові зошити в пункті тестування. Про це на онлайн-брифінгу 14 червня повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов:

«Форма проведення пробного ЗНО, яку обрало на сьогодні Міністерство освіти, — це можливість проходження пробного ЗНО дистанційно, тобто онлайн. Воно буде відбуватися так. Будь-яка дитина зможе через свій особистий кабінет зайти, отримати відповідну форму, отримати завдання на ЗНО, пройти це ЗНО і відправити потім на перевірку», — зазначає Міністр.

Водночас Максим Степанов повідомив, що Уряд передбачив ситуацію, за якої учасник пробного ЗНО не зможе пройти його онлайн. У такому випадку він повинен прийти до закладу освіти, де планувалося проходження пробного тестування. Там абітурієнта зустріне інспектор. Той передасть зошит із завданнями, які потім учасник може надіслати на перевірку.

«Так вирішили тому, що є велика кількість дітей, які зареєструвалися на проходження пробного ЗНО. У нас є таке розуміння, і ми намагалися знайти максимально таку форму, щоб діти спробували свої сили», — каже Міністр охорони здоров’я.

Творчі конкурси та вступні іспити на місця держзамовлення проведуть з 1 до 12 серпня. Рекомендувати для зарахування на бюджет будуть не пізніше 27 серпня, а подати документи для зарахування можна буде до вечора 31 серпня.

Нагадаємо, вчора, 14 червня, стало відомо, що Уряд заборонив на період дії карантину, який триватиме до 22 червня, відвідування закладів освіти для участи у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні.

Відомо, що дві сесії пробного ЗНО мали відбутися 15 та 17 червня 2020 року.

Коментарі