Поради

«Performing our Silence». Режисер Олесь Чернюк розповідає про шедеври світового кіно

У проєкті режисер розглядає фільми з точки зору професіонала-виробника.

Кадр з фільму “Всі ранки світу”

Онлайн-медіа «Шпальта» спільно з режисером Олесем Чернюком започаткували відеопроєкт «Performing our Silence». Він має на меті розібрати кінострічки останніх десятиліть на деталі та сформувати сотню найкращих картин, які можна вважати новітньою класикою.

Олесь Чернюк — професійний кінорежисер і політолог. У доробку автора два повнометражні документальні фільми та третій у розробці. В ігровому кіно є другим режисером. Олесь Чернюк уже 10 років у професії.

Режисер розпочав відеопроєкт «Performing our Silence», у якому розбирає стрічки, які вже стали класикою світового кіновиробництва.

«Це погляд режисера-виробника на створення фільмів, які стали вже сучасною класикою. Крім радянської та американської класики 60-х років, ми говоримо про новітню, 90-х років минулого століття, 2000-х років, 2010-тих. Це розбір фільмів, прийомів, метафор, алегорій. Ми говоримо про те, чому ту чи іншу кінострічку можна назвати геніальною або дуже хорошою », — каже Олесь Чернюк.

Режисер уже розібрав роботи Михайла Ромма, Олексія Германа, Георгія Данелія, Олександра Аскольдова, Андрія Тарковського. У новому відео Олесь Чернюк проаналізував творчість Алена Корно, зокрема його фільм «Усі ранки світу».

«Для проєкту ми обрали 56 фільмів, проте плануємо зробити розбір сотні найкращих, про які говорили й експерти Американської кіноакадемії та радянські критики», — зазначає режисер.

У цю сотню ввійдуть радянські, американські, французькі, італійські, болгарські, іранські, ізраїльські та стрічки з інших країн.

Переглянути відеоаналіз фільмів від Олеся Чернюка можна у ютубі за посиланням.

Коментарі