Новини

У Чернівцях дозволили роботу всіх маршрутних автобусів: які будуть тарифи та обмеження

Користуватися маршрутним таксі можна лише за умови дотримання протиепідемічних правил, визначених постановою Кабміну про встановлення карантину та рекомендацій Головного державного санітарного лікаря.

26 травня у Чернівцях дозволили роботу маршруток. Відповідне рішення ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Однак пересування маршрутками дозволили лише власникам спецпроїзних та довідок із місця роботи. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомила секретарка виконавчого комітету Чернівецької міської ради Антоніна Бабюк:

«Щойно на засіданні міська комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про відновлення руху маршрутних автобусів по всіх маршрутах міста»

Тариф на проїзд у маршрутках залишається таким же — 5 гривень. Рух маршруток дозволили за умови обов’язкового дотримання Постанови КМ про встановлення карантину та рекомендацій Головного державного санітарного лікаря.

 

Нагадаємо, раніше з громадського транспорту містом курсували лише деякі тролейбуси у режимі «спецтранспорту». Донедавна їздити службовими тролейбусами могли лише медики, а також працівники підприємств, установ та організацій, що забезпечують життєдіяльність міста в умовах надзвичайної ситуації.

Однак 18 травня у Чернівцях розширили категорію пасажирів, які можуть їздити спецтранспортом у місті. 

Користування маршрутками та тролейбусами в умовах адаптивного карантину можливе лише за умови, що водії та пасажири будуть забезпечені засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, в межах кількости місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу. А також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів у міському транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

Коментарі