Новини

Спецтранспорт у Чернівцях став доступнішим: розширили категорію пасажирів, які можуть ним користуватися

Довідка з місця роботи не дає право на проїзд у період із 07:30 до 09:30, проте це нововведення не стосується медиків.

У Чернівцях розширили категорію пасажирів, які можуть користуватися спецтранспортом у місті.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив заступник міського голови Володимир Середюк:

«Змінено графік роботи спецтранспорту (громадських перевезень) та розширено категорію пасажирів. У зв’язку з пом’якшенням карантинних заходів, визначених постановою КМУ №211, міська комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про зміну режиму роботи спецтранспорту, а також розширила категорії осіб, які мають право ним скористатись».

Згідно з постановою, на яку посилається Володимир Середюк, відтепер міським транспортом можуть користуватися:

«Працівники, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, осіб, які виявили бажання бути донорами крові, суб’єктів господарювання, які мають безперервний промисловий цикл», — ідеться у документі.

Однак перевезення можливе лише за умови, що водії та пасажири будуть забезпечені засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, в межах кількости місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу. А також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів у міському транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

Отже, вже відзавтра, 19 травня, спецтранспорт рухатиметься з 06:30 до 22:00.

Аби скористатися ним, необхідно пред’явити спецпроїзний або довідку з місця роботи.

«Отримати довідку може кожен, хто є в переліку постанови Кабміну. Таким чином, кожен роботодавець може оформити своїм працівникам перепустки або ж працівники зроблять це самостійно. Тож проїзд для розширеної категорії залишається платним, однак люди зможуть користуватимся громадським транспортом», — пояснює Володимир Середюк.

Він також повідомив, що, аби зменшити пікові навантаження у транспорті, довідка з місця роботи не дає право на проїзд у період із 07:30 до 09:30, проте це нововведення не стосується медиків.

Нагадаємо, з 18 травня тролейбуси у Чернівцях, які здійснюють спеціальні перевезення, курсуватимуть упродовж усього дня — з 6:30 до 22:00. Раніше транспорт для службового користування їздив із 7:00 до 9:00 та з 19:00 до 22:00 години.

 

Коментарі