Новини

У Чернівцях тролейбуси перейшли в режим спецтранспорту: хто і як може ними користуватися

На вході у транспорт перевірятимуть кількість пасажирів, посвідчення та наявність у них респіраторних масок.

Photo by Viktor Talashuk on Unsplash

Від 19 березня у Чернівцях курсуватиме спецтранспорт. Право на проїзд мають працівники підприємств, установ та організацій, які в умовах надзвичайної ситуації забезпечують життєдіяльність міста. Зокрема це працівники медичних установ, аптек, поліції, ДСНС, комунальних підприємств та пошти.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив заступник міського голови Володимир Середюк.

«Таке рішення ми ухвалили ще вчора, та до ранку воно трохи змінилося. На спецтранспорт ми дали лише тродейбуси. Рух громадського транспорту для інших категорій громадян досі призупинений, відповідно до рішення міської постійно чинної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій», — розповів журналістам «Шпальти» Володимир Середюк.

Для проїзду необхідно мати посвідчення або інший документ, який засвідчує місце роботи чи кваліфікацію працівника. Також пасажир повинен бути у респіраторній масці. Вартість проїзду за таких умов складає 5 гривень.

«При вході у транспорт кондуктор перевірятиме кількість пасажирів, яких не має бути більше десяти, та наявність у них масок. Відповідно до правил, чернівчани, які їх не дотрималися, їхати не зможуть», — наголосив заступник міського голови.

Наразі тролейбуси для службового користування курсуватимуть з 7:00 до 9:00 та з 19:00 до 22:00 години.

Підприємства, установи та організації, які хочуть скористатися тролейбусами, повинні звернутися листом ([email protected]) до міської ради та зазначити необхідну кількість спецпроїзних для своїх працівників.

Маршрути «спеціальних» тролейбусів:

  • 2, 3, 8, 9, 11
  • скорочений маршрут «Дріжджзавод-Садгора».

 

 

Коментарі