Новини

Як Чернівці борються з вірусом: дезінфекція вулиць, волонтерські доставки та «гучномовні» застереження

Зараз у місті функціонує низка нововведень щодо боротьби з коронавірусом.

Волонтерський штаб, який почав функціонувати 17 березня, за два дні своєї роботи допоміг із доставкою продуктів та ліків уже понад 500 чернівчанам, які дослухалися до порад медиків і залишаються вдома в ізоляції.

Про це на брифінгу 19 березня повідомила керівниця ГО «Волонтерський рух Буковини», заступниця голови волонтерського штабу Катерина Пономарьова, повідомляють на сайті міськради.

Раніше «Шпальта» зазначала, що закупку і доставку продуктів, ліків, засобів гігієни волонтерський штаб здійснює безкоштовно, для підтвердження вартости продуктів і ліків надають чеки. Волонтери допомагають самотнім людям, яким понад 60 років, людям з інвалідністю І та ІІ групи або тим, хто має тяжкі хронічні захворювання і не є підопічними міського центру «Турбота». Всі волонтери забезпечені засобами індивідуального захисту, антисептиками і не несуть загрози для літніх людей.

Наразі волонтерський штаб відпрацьовує механізм взаємодії з сімейними лікарями та аптеками для забезпечення доставки інсуліну, інших цукрознижувальних препаратів та ліків, що надають за програмою «Доступні ліки».

Також для убезпечення містян КП МіськШЕП продовжує обробку вулиць із застосуванням спеціального деззасобу, який містить хлор. На підприємстві запевняють, засіб є нешкідливим для людей та домашніх тварин.

Серед останніх подій — доручення міського голови Олексія Каспрука. Відсьогодні щодня містом їздитиме машина комунального підприємства «Чернівціводоканал» із гучномовцем.

«Автівка їздитиме мікрорайонами та вулицями міста», — кажуть у міській раді.

Для чернівчан звучить інформація щодо запобігання поширенню коронавірусу, заходів особистої гігієни, дотримання необхідних правил у період надзвичайної ситуації.

Нагадуємо, від 19 березня у Чернівцях курсуватиме спецтранспорт. Право на проїзд мають працівники підприємств, установ та організацій, які в умовах надзвичайної ситуації забезпечують життєдіяльність міста. Зокрема це працівники медичних установ, аптек, поліції, ДСНС, комунальних підприємств та пошти.

Для проїзду необхідно мати посвідчення або інший документ, який засвідчує місце роботи чи кваліфікацію працівника. Також пасажир повинен бути у респіраторній масці. Вартість проїзду за таких умов складає 5 гривень.

Коментарі