Новини

Волонтери передали нове медичне обладнання дитячій лікарні у Чернівцях

Благодійний фонд «Серце до серця» придбав для Обласної дитячої клінічної лікарні монітор електрокардіосигналів, електрокардіограф та монітори для стеження за здоров’ям дітей. Діагностику на цих апаратах пацієнтам проводитимуть безкоштовно.

27 січня волонтери благодійного фонду «Серце до серця» передали нове необхідне обладнання для дитячої реанімації Обласній дитячій клінічній лікарні у Чернівцях.

Під час 14-ої акції «Серденько, живи», яка проходила по всій Україні у квітні 2019 року, чернівецькі волонтери зібрали 324 тисячі гривень.

Як пояснила у коментарі «Шпальті» регіональна координаторка ВБФ «Серце до серця» у Чернівецькій області Анна Рибарчук, кошти збирали у школах та медичних закладах області, а також під час масових заходів, які організовували волонтери.

«Щороку обираємо одну тематику на всю Україну. Торік це були вади слуху, цьогоріч – дитяча реанімація. Ми розміщуємо скриньки для благодійних пожертв по всій області, також організовуємо благодійні заходи: концерт учасників «Голосу країни», фаєр-шоу, виступи вуличних музикантів. Ці заходи тривають місяць. Після завершення акції ми аналізуємо, яку суму грошей нам вдалося зібрати і що на ці кошти можемо придбати. Радимося з лікарями медичного закладу, що їм більше потрібно. Заклад, якому подаруємо обладнання, обираємо такий, де обслуговують найбільше пацієнтів. Зазвичай це саме обласні лікарні, куди по допомогу приходять не тільки жителі міста. Цього року ми зібрали 324 тисячі гривень. За ці гроші можна було купити якийсь один супер-крутий пристрій німецького виробництва. Та ми вирішили інакше. Придбали монітор електрокардіосигналів, електрокардіограф та монітори для стеження за здоров’ям дітей. Усе обладнання українського виробництва», – розповіла волонтерка.

Такі пристрої у лікарні вже були, але їх дуже мало. Через це пацієнтам доводилося ставати у черги і довго чекати на діагностику. Зараз процес діагностики роботи серця у діток пришвидшиться. Окрім того, нове обладнання дасть можливість зробити обстеження навіть найменшим пацієнтам.

Читайте також: Лікувати душу. Анна Рибарчук про те, чому волонтерство та медицина є стилем життя

Волонтери передали апаратуру на користування лікарні. Через п’ять років обладнання стане власністю медичного закладу.

«Усе робимо прозоро. Ми підписуємо угоду позички з переходом у повне користування через п’ять років. Обладнанню надається інвентарний номер, і дітей лікують безкоштовно», – пояснила волонтерка.

Нагадаємо, торік БФ «Серце до серця» закупив для чернівецької лікарні апарат для виявлення вад слуху у дітей.

Матеріал Діани Ватаман

Фото Ірини Болести 

Коментарі