Новини

«Проблем із фінансуванням немає». Коли у Чернівцях здадуть в експлуатацію перинатальний центр

Влада поставила підрядникам чіткі дедлайни. Перинатальний центр має запрацювати до кінця впровадження першого етапу медичної реформи. 

Роботи у перинатальному центрі в Чернівцях на завершальному етапі. Зараз туди завозять для встановлення технічне обладнання та меблі.

Як розповів на брифінгу голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук, об’єкт здадуть в експлуатацію у найшвидші терміни. Він вважає, що причиною затримки будівництва перинатального центру є людський фактор і відсутність контролю над виконанням робіт.

«Той динамічний план завершення будівництва перинатального центру реалізуємо. Намірів його добудувати ми чули дуже багато, але чомусь так склалося, що жорсткого дедлайну і бажання самоорганізуватися не було. Завжди спрацьовує один простий фактор – людський.  Ми підсилюємо адміністративний контроль. Обладнання вже залежалося на складах, та воно зберігалося належним чином і якість не постраждала», – зазначив Сергій Осачук.

Також за словами голови ОДА, ніяких фінансових перепон до завершення об’єкта немає.

«Гроші є, всі фінансові питання вирішили. Залишилися деякі роботи підрядників. Ми все маємо завершити приблизно за місяць», ­– додав він.

Кошторисна вартість перинатального центру в Чернівцях складає 161 мільйон гривень.

За словами Осачука, перинатальний здадуть в експлуатацію до часу впровадження першого етапу медичної реформи, тобто до 1 квітня. Начальник управління капітального будівництва Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Пуршага повідомив журналістам, що йому поставили дедлайн — 10 березня.

Коли центр зможе приймати пацієнтів, поки що не кажуть. Та запевнили, що кадрові питання вже вирішили, і відомо, які фахівці де будуть працювати, тож у роботу ввійдуть швидко.

Нагадаємо, раніше обласна влада повідомила, що перинатальний центр запрацює у березні 2020 року.

Який вигляд мав перинатальний центр всередині восени 2019-го, дивіться у нашому репортажі. 

Матеріал Діани Ватаман

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі