Бізнес, Новини

Дефіцит торгівлі в Україні. Яка ситуація на Буковині

За минулий рік відсоток негативного економічного сальдо в Україні виріс.

Фото Jp Valery, unsplash.com

За даними Державної служби статистики, негативне сальдо зовнішньої торгівлі за січень-листопад 2019 року становило 9,37 мільярда доларів. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Фото ДССУ

За січень-листопад 2019 року експорт товарів становив 45,96 млрд доларів. Це на 6,3% більше проти січня-листопада 2018 року. Імпорт складає 55,33 млрд доларів, що на 6,2% більше проти 2018-го. Загалом показник негативного сальдо виріс на 5,6 %. Воно склало 9,37 млрд доларів. Зазначимо, за січень-листопад 2018 року цей показник також був негативним – 8,86 млрд доларів. Також повідомляють, що зовнішньоторговельні операції проводили з партнерами з 225 країн світу.

Нагадаємо, у Чернівецькій області обсяг експорту збільшився на 7,4%, імпорту – в 1,6 раза. 

За минулий рік Буковина експортувала товари до 104 країн. Найвагомішими стали поставки до Румунії, Польщі, Німеччини, Греції, Італії, Великої Британії, Франції, Литви, Нідерландів, Білорусі, Туреччини, Молдови та США. Основними товарами для експорту були механічні та електричні машини, продукти рослинного походження, деревина і вироби з неї, текстильні матеріали та вироби, меблі, готові харчові продукти. 

Коментарі