Новини

Експорт товарів із Чернівецької області перевищує імпорт

Наша область експортувала товари до 104 країн світу у січні-жовтні 2019 року.

Фото chuttersnap, unsplash

У січні-жовтні 2019 року обсяг експорту товарів із Чернівецької області становив 170,3 мільйона доларів США, імпорту – 181,5 мільйона доларів. Якщо порівняти з 2018 роком, то обсяг експорту збільшився на 7,4%, імпорту – в 1,6 раза. Про це повідомляє Головне управління статистики у Чернівецькій області.

«Найвагомішими стали поставки до Румунії, Польщі, Німеччини, Греції, Італії, Великої Британії, Франції, Литви, Нідерландів, Білорусі, Туреччини, Молдови та США. Основними товарами для експорту були механічні та електричні машини, продукти рослинного походження, деревина і вироби з неї, текстильні матеріали та вироби, меблі, готові харчові продукти», — йдеться у повідомленні.

Імпортувала товари Буковина з Німеччини, Румунії, Польщі, Італії, Литви, Болгарії, а також із Китаю, Туреччини, Російської Федерації, Білорусі та США.

Завозили механічні та електричні машини, текстиль, засоби наземного транспорту, недорогоцінні метали та вироби з них, мінеральні продукти, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них.

 

 

Коментарі