Новини

Іран заарештував винних у справі збитого літака МАУ

Іран заявив про арешт декількох людей, які причетні до катастрофи літака Міжнародних авіаліній України.

Фото ISNA з місця падіння літака

Декількох осіб, які причетні до катастрофи літака Міжнародних авіаліній України, заарештували. Про це повідомив речник Верховного суду Голамхоссейн Есмаїлі. Проте він не назвав ані кількість заарештованих, ані сферу їхньої відповідальности, повідомляє агентство Reuters.

«Було проведено обширне розслідування, і деякі особи заарештовані», — цитують його іранські ЗМІ.

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак «Тегеран-Київ» авіакомпанії МАУ. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив.
11 січня, після днів заперечень, іранські військові офіційно визнали, що український пасажирський літак вони збили «ненавмисно».

За словами іранської сторони, система протиповітряної оборони прийняла літак за крилату ракету.

Як раніше повідомляла «Шпальта», голова МЗС Ірану Джавад Заріф назвав збиття лайнера «людською помилкою»:
«Причиною катастрофи українського літака стала «людська помилка», допущена у кризовий період через авантюризм США. Наші глибокі співчуття та вибачення нашому народу, сім’ям усіх жертв та іншим постраждалим країнам».

Водночас на своїй сторінці у Twitter президент Ірану Хасан Рухані висловив співчуття родичам і близьким жертв збитого в Тегерані літака.

«Внутрішнє розслідування Збройних сил дійшло висновку, що, на жаль, ракети, випущені через людську помилку, призвели до жахливої катастрофи українського літака і загибелі 176 невинних людей. Розслідування цієї трагедії та непрощенної помилки продовжується», — зазначив Хасан Рухані.

Пізніше на своїй сторінці у Twitter військово-політична формація «Корпус вартових ісламської революції» (КВІР) взяла на себе повну відповідальність за катастрофу літака МАУ.

«Командир КВІР бере на себе відповідальність за збиття літака, повідомляє державне телебачення Ірану», – написано у твіті.

 

Коментарі