Новини

Президент Ірану назвав причину збиття літака в Тегерані «людською помилкою»

Хасан Рухані назвав авіакатастрофу «великою трагедією» та «непробачною помилкою».

Фото NBC

Хасан Рухані, президент Ірану, на своїй сторінці у Twitter висловив співчуття родичам і близьким жертв збитого в Тегерані літака МАУ.

«Внутрішнє розслідування Збройних сил дійшло висновку, що, на жаль, ракети, випущені через людську помилку, призвели до жахливої катастрофи українського літака і загибелі 176 невинних людей. Розслідування цієї трагедії та непрощенної помилки продовжується», — зазначив Хасан Рухані.

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак «Тегеран-Київ» авіакомпанії МАУ. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив.
Голова МЗС Ірану Джавад Заріф назвав збиття лайнера «людською помилкою»:
«Причиною катастрофи українського літака стала «людська помилка», допущена у кризовий період через авантюризм США. Наші глибокі співчуття та вибачення нашому народу, сім’ям усіх жертв та іншим постраждалим країнам».

Наразі відомо, що Україна припинила роботу авіакомпаній у повітряному просторі Ірану.

Як повідомляє AFP на своїй сторінці у Twitter, військово-політична формація “Корпус вартових ісламської революції” (КВІР) взяла на себе повну відповідальність за катастрофу літака МАУ.

«Командир КВІР бере на себе відповідальність за збиття літака, повідомляє державне телебачення Ірану», – написано у твіті.

Коментарі