Новини

З’явилися нові подробиці авіакатастрофи в Ірані

Частина даних зникла з чорних скриньок розбитого літака МАУ.

Фото Bloomberg

9 січня іранські слідчі заявили, що частина даних із чорних скриньок літака МАУ, який розбився в Ірані 8-го січня, втрачена. Про це йдеться у попередньому звіті про аварію Управління цивільної авіації Ірану, повідомляє Європейська правда.

Звіт підтвердив, що обидві скриньки, які містять технічні дані літака і записи переговорів із його кабіни, знайдені, проте були пошкоджені і деякі частини їхньої пам’яті втрачені.

Також іранські слідчі повідомили, що Boeing 737 охопило полум’ям ще у повітрі. Цю інформацію слідчі отримали від очевидців падіння літака, що перебували на землі, а також від свідків, які були на борту авіалайнера, що пролітав неподалік місця катастрофи, передає DW.

Екіпаж українського літака намагався повернути його в аеропорт Тегерана, однак не звертався з проханням по допомогу через радіозв’язок. А після падіння літака МАУ відбувся «потужний вибух» – ймовірно, через те, що літак був повністю заправлений паливом для перельоту до Києва, повідомили представники слідчої комісії під керівництвом Організації цивільної авіації Ірану.

У соцмережах з’явилося відео падіння літака з відеокамери спостереження:

Останні секунди літака МАУ, відео з камер спостереження.RIP

Gepostet von Volodymyr Kompaniiets am Mittwoch, 8. Januar 2020

Після того, як президент України Володимир Зеленський повернувся з Оману до Києва 9 січня пізно вночі, він одразу відправився до Адміністрації для екстреної наради, у якій взяли участь прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов, міністр оборони України Андрій Загороднюк, міністр закордонних справ Вадим Пристайко та представники інших відомств, ідеться на сайті президента.

У той же час директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко заявив, що причини трагедії встановлює іранська сторона із залученням, у разі погодження, правоохоронних підрозділів і компетентних органів країн реєстрації повітряного судна та його розробника, передає Уніан.

«Відповідно до компетенції, здійснення та участь у проведенні технічного розслідування на території інших держав, у яких сталися авіаційні події з цивільними повітряними силами України, покладено на Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів із цивільними повітряними суднами… Бюро може залучати до роботи у разі необхідности інші державні та правоохоронні органи».

Нагадаємо, український Уряд ухвалив рішення відправити пошуково-рятувальну групу до Ірану через авіакатастрофу рейсу PS 752 Тегеран-Київ.

Коментарі