Новини

Кращі буковинські спортсмени отримають гроші від Чернівецької ОДА

Суми нагород варіюються від 4 тисяч до 73 тисяч гривень.

Кращих буковинських спортсменів відзначать грошовими винагородами. Відповідне розпорядження від 19 грудня 2019 року підписав голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. У документі йдеться, що премії отримають спортсмени, досягнення яких сприяють утвердженню міжнародного авторитету України та області. Також грошима заохотять до успішних виступів на найпрестижніших міжнародних змаганнях. Про це повідомляє Чернівецька ОДА.

Загалом у списку 16 спортсменів та їхні тренери. Найбільшу суму – 73570 гривень – отримає Єлизавета Топчанюк. Два місяці тому вона стала чемпіонкою світу з велоспорту серед спортсменів із вадами слуху. Найменшу суму (по 4204 гривні) виплатять борчині Марії Винник, каратисту Андрію Заплітному та пауерліфтерці Валерії Яворській.

Тріумфатори Європейських ігор – легкоатлет Олег Миронець та каратист Валерій Чоботар – отримають 21 тисячу і 31,5 тисячу гривень відповідно.

Детальний список премійованих спортсменів та їхніх тренерів можна переглянути тут.

Нагадаємо, раніше Валерій Чоботар у своїй колонці на «Шпальті» писав про те, чому Чернівцям не потрібні успішні спортсмени.

 

Коментарі