Новини

Блокада сміттєзвалища триває. Депутати відмовили у приєднанні Чорнівки до Чернівців

Жителі села Чорнівки продовжуватимуть перекривати дорогу, яка веде з Чернівців до сміттєзвалища, оскільки їхню вимогу не виконали.

Депутати Чернівецької міської ради під час сесії вкотре не підтримали приєднання Чорнівки до обласного центру. «За» проголосували 15 обранців із 22 необхідних для ухвалення рішення.

Таким чином, жителі села Чорнівки продовжуватимуть перекривати дорогу, яка веде з Чернівців до сміттєзвалища, оскільки їхню вимогу не виконали.

«Ми продовжуємо акцію. Зараз чекаємо на наших представників, які були на сесії і разом з ними обговорюватимемо подальші дії. Але люди обурені і налаштовані й далі стояти тут», – сказав у коментарі «Шпальті» житель Чорнівки Юрій Боднар.

Водночас, за його словами, сьогодні зранку протестувальники пішли на поступки і пропустили до полігону твердопобутових відходів 15 сміттєвозів.

Нагадаємо, жителі села Чорнівки перекривають дорогу, яка веде з Чернівців до сміттєзвалища, починаючи з 17 грудня. Безстрокову акцію протесту розпочали після того, як депутати міської ради не внесли на розгляд сесії питання приєднання Чорнівки до Чернівців у рамках реформи з децентралізації.

У зв’язку з цим контейнери на чернівецьких вулицях переповнені сміттям. А МКП «Чернівціспецкомунтранс» почало шукати інші варіанти для вивезення відходів з міста.

 

Коментарі