Новини

Майже добу з Чернівців не можуть вивезти сміття через акцію протесту жителів Чорнівки

Протестувальники вимагають приєднати Чорнівку до Чернівців, Олексій Каспрук скликав засідання штабу з надзвичайної ситуації.

Уже майже добу жителі села Чорнівки перекривають дорогу, яка веде з Чернівців до сміттєзвалища. Безстрокову акцію протесту розпочали в обід 17 грудня після того, як депутати міської ради не внесли на розгляд сесії питання приєднання Чорнівки до Чернівців.

Станом на 11:45 18 грудня дорогу до сміттєзвалища блокують близько 70 осіб. Про це в коментарі «Шпальті» повідомив житель Чорнівки Юрій Боднар.

«Вночі я нарахував тут 189 осіб. Сидіти будемо до кінця. До тих пір, поки не вирішиться наша проблема, поки не підуть нам назустріч, ми звідси не підемо. Ми вже не будемо їхати на сесії, хай вже їдуть до нас», – сказав протестувальник.

Фото Ольги Трояновської

За словами Юрія Боднаря, учора до полігону твердопобутових відходів не пропустили три сміттєвози. Після того машини «Чернівціспецкомунтрансу» більше не приїжджали.

«Наша вимога одна: залишити той перспективний план, який був ухвалений 19 серпня 2015 року. Закон на нашому боці. Чому до Одеси приєднались більше 20 сіл, а до Чернівців не можуть одне село приєднати? Розуміємо, що ми далеко не Волока, Валя-Кузьміна чи Чагор, але ми спроможні себе утримувати. Ми користуємося повністю усім у місті Чернівцях. Їздимо туди лікуватися, там навчаємося, ми там працюємо», – розповів Юрій Боднар.

За його словами, представники міської влади до протестувальників не приїжджали і не телефонували. У коментарі «Шпальті» чернівецький міський голова Олексій Каспрук повідомив, що наразі збирають штаб з цієї надзвичайної ситуації.

«Дорога перекрита, сміття з міста не вивозять», – сказав мер.

Нагадаємо, приєднання Чорнівки та Топорівців до Чернівців обговорювали на сесіях міської ради упродовж року декілька разів. Мешканці Чорнівки неодноразово приходили до сесійної зали із проханням підтримати це рішення.

Вам буде цікаво: Чорнівський полігон. У якому стані єдине легалізоване сміттєзвалище на Буковині

 

Коментарі