Новини

Церква на Проспекті та приєднання Чорнівки. Про що говорили на сесії міськради. Фото

До розгляду питань порядку денного депутати традиційно не дійшли.

Сьогодні, 29 серпня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове сесійне засідання. Народні обранці повернулися до розгляду питання «Різне».

Спочатку до трибуни вийшли жителі проспекту Незалежності. Вони виступили проти вилучення скверу біля 92-го будинку з переліку парків та скверів міста Чернівців, а також передачі його території під забудову церкви.

«Ми віряни, всі ходять до церкви, але ніхто не хоче церкви у себе під вікнами. Ми поважаємо релігію, але, можливо, потрібно виділити земельну ділянку для будівництва храму в іншому місці», – кажуть жителі проспекту Незалежності.

Також до сесійної зали прийшли представники громади села Чорнівки, об’єднуватися з якою в рамках реформи децентралізації чернівецькі депутати не поспішають. Це питання вже декілька разів виносили на сесію міської ради, однак жодного разу воно не набирало необхідної кількости голосів.

«Ми вас просимо, щоб ви подумали ще раз про приєднання нашого села Чорнівки, а також Топорівців, до Чернівців. Ви знаєте ситуацію зі сміттєзвалищем, кожен, хто прийшов, може підтвердити те, як смердить у Чорнівці. Ми можемо цю проблему вирішувати спільно», – сказав чорнівський сільський голова Георгій Бота.

Директорка Чернівецького центру розвитку місцевого самоврядування Тетяна Татарчук нагадала депутатам, що механізм приєднання громад не передбачає проведення позачергових виборів. Також, за її словами, більшість обласних центрів уже утворили ОТГ.

«Чорнівка не йде до Чернівців бідною, а зі своїми податками, зі своїми надходженнями і потенційними субвенціями від держави. Це щороку більше 2 мільйонів гривень. Можливо, це не так багато для міста, але вони свої певні проблеми за 3-4 роки вирішили б. А тепер ці кошти втрачені. Останній вагон добровільного приєднання – це цей рік. В іншому випадку одного дня ми прокинемося в ОТГ, але без грошей від держави», – повідомила Тетяна Татарчук.

Читайте також: «ОТГ – це дитина, якій треба стати на ноги». Тетяна Татарчук про децентралізацію по-буковинськи

До розгляду питань порядку денного депутати так і не дійшли та відправилися на обідню перерву. Після обіду народні обранці в необхідній для подальшої роботи кількости так і не зібралися.

Фото Ірини Болести

 

 

Коментарі